Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taiwanul restricționează aprovizionarea cu apă a zonelor unde sunt amplasate uzinele producătoare de cipuri

Operation World
Taiwan

Guvernul taiwanez a anunţat miercuri că, începând cu data de 1 iunie, va înăspri restricţiile impuse la utilizarea apei în zonele Hsinchu şi Taichung, unde sunt amplasate mai multe uzine producătoare de cipuri, dacă până la acea dată nu vor fi înregistrate precipitaţii semnificative, transmite Reuters.

Descriind seceta actuală drept cea mai gravă din istoria insulei, Ministerul Economiei din Taiwan a subliniat că absenţa ploilor va duce la ridicarea nivelului de alertă de secetă la cel mai ridicat nivel, ceea ce va obliga companiile prezente în cele două parcuri tehnologice să îşi reducă consumul de apă cu 17%, potrivit agerpres.ro.

"Trebuie să înăsprim şi mai mult restricţiile cu privire la utilizarea apei, ca răspuns la un scenariu în care precipitaţiile se vor ridica la înălţimea aşteptărilor", a informat Ministerul Economiei într-un comunicat de presă, făcând referire la precipitaţiile care cad la finalul sezonului de primăvară.

Cel mai mare producător mondial de cipuri pe bază de contract, grupul Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), are uzine atât în Hsinchu cât şi în Taichung. Această companie a informat că deocamdată producţia sa nu a avut de suferit dar că va continua să îşi reducă consumul de apă şi să aprovizioneze unele uzine cu camioanele cisternă.

Un alt producător important de cipuri, United Microelectronics Corp, a anunţat şi el că a introdus mai multe măsuri destinate economisirii apei. "Nu există niciun impact asupra producţiei", a informat compania.

Anul trecut, niciun taifun nu a lovit direct insula Taiwan, ceea ce înseamnă că au căzut mai puţine precipitaţii. De asemenea, în acest an, nivelul precipitaţiilor a fost unul scăzut iar prognozele meteo nu sunt favorabile. Companiile de tehnologie din Taiwan se plâng de mai multă vreme de aprovizionarea limitată cu apă, o problemă care a devenit mai gravă după ce uzinele au fost nevoite să îşi majoreze producţia în urma războiului comercial dintre SUA şi China.

Deficitul global de semiconductori care afectează în mod special producătorii auto, determinând autorităţile din Statele Unite şi Europa să subvenţioneze producţia. La finele lunii trecute, comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton, a avut întâlniri cu directorul general al companiei americane Intel şi cu un director de vârf al Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), în condiţiile în care UE caută să se protejeze de şocurile provocate de deficitul global de semiconductori, care afectează în mod special producătorii auto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.