Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taiwanul va primi 10 milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer de la două firme mari de tehnologie

Profimedia Images
vaccin Pfizer

Două mari firme de tehnologie vor dona Taiwanului 10 milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer după ce au ajuns la acorduri cu compania farmaceutică germană BioNTech, a anunţat luni guvernul din Taiwan, citat de DPA.

Purtătorul de cuvânt al guvernului Lo Ping-cheng a declarat într-o conferinţă de presă că acordul de donaţie a fost semnat duminică noapte după ce Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) din Taiwan, cel mai mare producător de cipuri pe bază de contract din lume, şi Hon Hai, cel mai mare producător pe bază de contract de electronice din lume, au ajuns fiecare la acorduri cu firma germană, potrivit agerpres.ro.

Lo a spus că companiile private şi guvernul au cooperat pentru a obţine vaccinurile după ce Taiwanul a întâmpinat dificultăţi în achiziţionarea dozelor.

Potrivit purtătorului de cuvânt, cele 10 milioane de doze vor fi furnizate direct de BioNTech, deşi termenul de livrare a rămas incert.

Până în prezent, doar aproximativ 14% din populaţia Taiwanului de 23,6 milioane de locuitori a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19.

La sfârşitul lunii mai, preşedinta Tsai Ing-wen a criticat China că împiedică Taiwanul să semneze un acord cu BioNTech pentru a-i distribui dozele.

Guvernul taiwanez a autorizat în iunie TSMC şi Hon Hai - care tranzacţionează ca Foxconn - să cumpere 5 milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer pentru a fi donate.

Luni, cele două companii şi-au anunţat donaţiile respective pe Bursa din Taiwan, declarând că costul donaţiei nu va depăşi 175 de milioane de dolari americani fiecare.

Fosun Pharmaceutical Group cu sediul în Shanghai, agentul de vânzări din China al BioNTech, a confirmat duminică semnarea acordurilor cu cele două companii.

Fondatorul Foxconn, Terry Gou, a indicat luni într-o postare pe Facebook că Beijingul nu s-a amestecat în tranzacţii.

Fundaţia Tzu Chi, o organizaţie umanitară budistă, intenţionează de asemenea să achiziţioneze 5 milioane de doze BioNTech/Pfizer pentru a le dona Taiwanului, a mai anunţat Lo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.