Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Talibanul considerat responsabil de atacul de luni de la Wardak, a fost ucis într-o explozie

atentat kabul

Serviciile de informaţii afgane au anunţat miercuri că talibanul considerat 'creierul' atacului comis luni la una din bazele lor de pregătire, şi soldat cu cel puţin 65 de morţi, a fost ucis într-un bombardament, informaţie dezminţită însă de insurgenţi, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Jens Stoltenberg, AVERTISMENT pentru România, la întâlnirea cu Viorica Dăncilă: 'Lumea e din ce în ce mai periculoasă și imprevizibilă'

'Comandantul Noman, creierul atentatului sinucigaş de la Wardak, a fost ucis împreună cu alţi şapte terorişti într-un bombardament aerian împotriva oraşului Maidan Shar', în centrul Afganistanului, în noaptea de marţi spre miercuri, au indicat serviciile de informaţii afgane (NDS) într-un comunicat.

Explozia unui vehicul-capcană şi atacul ulterior lansat de trei bărbaţi înarmaţi au provocat moartea a cel puţin 65 de persoane, în majoritate recruţi, într-o bază a NDS din capitala provinciei Wardak, la 50 km sud de Kabul, conform mai multor surse.

NDS a furnizat un bilanţ de 36 de morţi şi 58 de răniţi, în timp ce anumite media vorbesc de mai mult de 100 persoane ucise.

Anunţul NDS privind uciderea unuia din responsabilii lor a fost dezminţit miercuri de talibani, care l-au calificat drept o operaţiune de 'propagandă'.

Contactat de AFP, şeful consiliului provincial, Akhtar Mohammad Tahiri, nu a putut confirma informaţia, declarând însă că un bombardament aerian s-a soldat cu patru civili morţi miercuri după-amiază, la Maidan Shar.

Pe plan diplomatic, Statele Unite au confirmat marţi că în Qatar au loc discuţii între emisarul lor pentru Afganistan, Zalmay Khalilzad, şi reprezentanţi ai talibanilor.

Zalmay Khalilzad, care încearcă să pună capăt conflictului din Afganistan, a întreprins anterior un turneu în regiune - în India, China, Afganistan şi Pakistan.

Precedenta întâlnire confirmată cu talibanii s-a desfăşurat la Abu Dhabi, la sfârşitul lui 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.