Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tânăr arestat în Australia pentru apartenenţă la o organizaţie teroristă

Forţele de ordine australiene au comunicat sâmbătă că au arestat un tânăr la Sydney, care postase anterior mesaje având un conţinut extremist şi se afla în posesia unor reţete de fabricare a dispozitivelor explozive, fiind suspectat de autorităţi de apartenenţă la gruparea jihadistă Statul Islamic, potrivit Reuters.

"Bărbatul a fost acuzat de apartenenţă la o organizaţie teroristă, mai exact la gruparea Statul Islamic", după o investigaţie ce a durat şapte luni, specifică într-un comunicat comun poliţia federală australiană şi poliţia din Noul Wales de Sud (stat din Australia cu capitala la Sydney, situat în sud-estul ţării).

Poliţia nu face public numele tânărului de 24 de ani, arestat vineri, o practica tipica în Australia, cu excepţia cazului în care consideră că dezvăluirea identităţii suspectului este în interesul familiei victimei sau al publicului.

"Nu există o ameninţare care să periste pentru comunitate în legătură cu această anchetă", a adăugat poliţia.

Tânărul riscă până la zece ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

"El îşi intensificase retorica (extremistă) pe internet şi colectase o cantitate mare de material extremist, deţinând mai multe reţete de fabricare a unor dispozitive explozive artizanale", a indicat poliţia.

"Acţiunile lui nu relevă credinţă islamică", a declarat comandantul poliţiei federale responsabilă de anchetele legate de terorism, Stephen Dametto, citat în comunicatul de presă menţionat. "Acţiunile sale sunt criminale şi relevă ură şi teroare", a subliniat el, conform agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.