Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tânărul care a căzut în gol de la 15 metri, într-un siloz de cereale, a fost sancționat cu 16.000 de lei

itm

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui au acordat sancţiuni în valoare de 16.000 de lei în urma unui accident de muncă petrecut, la începutul săptămânii, când un tânăr de 24 de ani a căzut în gol de la o înălţime de 15 metri, într-un siloz de cereale din Roşieşti aparţinând unei societăţi comerciale.

Potrivit ITM, cu ocazia verificărilor efectuate de inspectorii de muncă, s-au constatat mai multe deficienţe, printre care utilizarea unui echipament de protecţie împotriva căderilor care era incomplet, neavând sistem de asigurare împotriva căderilor în gol. De asemenea, lucrătorii nu erau instruiţi în mod corespunzător cu privire la echipamentele folosite, iar echipamentul respectiv ar fi trebuit folosit cu ocazia unor lucrări de igienizare şi nu la activităţi curente, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Anunț de ultim moment al Olguței Vasilescu! ‘PSD a semnat’

"Au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale în valoare de 16.000 de lei. Cauza exactă a producerii evenimentului va fi stabilită la finalizarea cercetărilor", au precizat, joi, pentru AGERPRES, reprezentanţii ITM Vaslui.

Un bărbat în vârstă de 24 de ani a murit, luni, după ce a căzut în gol de la o înălţime de aproximativ 15 metri, într-un siloz de cereale.

"La sosirea echipajelor de intervenţie, victima era căzută în gol aproximativ 15 metri. Peste victimă căzuse şi un motor, cu o greutate de aproximativ 25 kilograme.

Citește și: Gigi Becali îl desfinţează pe Mirel Rădoi: ‘Ce te mai agăţi? Gata, ai mâncat trei bătăi, la revedere! Asta e!’

După aproximativ o oră, victima în vârstă de 24 ani a putut fi scoasă la suprafaţă. Aceasta prezenta multiple traumatisme la nivelul, capului, membrelor superioare, toracelui, bazinului şi membrelor inferioare. Echipajul ambulanţei de Terapie Intensivă Mobilă a început manevrele de resuscitare, iar după aproximativ 55 de minute medicul a fost nevoit să declare decesul victimei", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Marius Stanciu.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili în ce împrejurări s-a produs incidentul, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi pentru ucidere din culpă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.