Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tanczos Barna anunţă alocarea a 83,7 milioane de euro din PNRR pentru construcţia de centre integrate de colectare separată

Inquam Photos / Octav Ganea
tanczos barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă că a alocat o finanţare de 83,7 milioane de euro din PNRR pentru construcţia de centre integrate de colectare separată prin aport voluntar destinate aglomerărilor urbane, conform news.ro.

”Depozitarea corectă şi reciclarea deşeurilor provenite din construcţii este una dintre cele mai mari provocări pentru marile aglomerări din România. Pentru a sprijini autorităţile locale, am alocat o finanţare de 83,7 milioane de euro din PNRR pentru construcţia de centre integrate de colectare separată prin aport voluntar destinate aglomerărilor urbane”, spune ministrul mediului într-o postare pe Facebook.

”Astăzi ne-am consultat cu reprezentanţii autorităţilor locale în care vor fi construite aceste centre de colectare. Finanţăm construirea a 15 astfel de centre, două pentru Bucureşti-Ilfov şi celelalte pentru marile oraşe din ţară şi sistemul va fi completat de peste 500 de centre de colectare pentru localităţi mai mici”, arată ministrul Barna.

Potrivit acestuia, ”scopul este ca populaţia să aibă un loc unde poate preda în mod voluntar deşeurile care nu sunt colectate de operatori”.

”Deşeurile din construcţii, mobiliere vechi, deşeuri biodegradabile, deşeuri periculoase, anvelopele uzate vor putea fi depozitate separat în aceste centre. În plus, platformele mari vor fi dotate cu echipamente pentru pregătirea revalorificării şi reciclării deşeurilor voluminoase. Concluzia întâlnirii de astăzi este ca primăriile sunt implicate în găsirea soluţiilor şi mai multe primării au început deja pregătirea proiectelor pentru construirea centrelor de colectare. În curând finalizăm ghidul de finanţare şi vom lansa apelul de proiecte”, mai precizează Tanczos Barna.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.