Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara din UE în care bolnavii de COVID-19 sunt mai importanți decât cei cu cancer sau cardiaci

Shutterstock
spital terapie intensiva

Oficiali olandezi din domeniul sănătăţii au afirmat că au început să amâne intervenţiile chirurgicale pentru unii pacienţi cardiaci sau bolnavi de cancer, pentru a face loc în unităţile de terapie intensivă, în faţa unui val-record de infectări cu noul coronavirus, relatează Reuters.

"Fireşte, pentru pacienţi este îngrozitor", a menţionat făcând anunţul un purtător de cuvânt al LCPS, organizaţia care gestionează alocarea resurselor spitaliceşti din regatul Ţărilor de Jos.

Spitalele fac eforturi pentru creşterea capacităţilor la ATI.

La începutul lui noiembrie, guvernul acestei ţări, unde circa 85% din populaţie este vaccinată, a reintrodus obligativitatea măştilor în magazine, iar la sfârşitul săptămânii trecute a reimpus un lockdown parţial ce prevede între altele închiderea barurilor şi restaurantelor după 8 seara, aminteşte Reuters, măsuri ce încă nu par să fi dat roade.

Parlamentul olandez este divizat în ce priveşte planul propus de guvernul premierului Mark Rutte de a limita accesul la evenimente publice organizate în interior la deţinătorii unui "corona-certificat" care să ateste că s-au vaccinat sau s-au recuperat după infecţie. Potrivit criticilor, o astfel de măsură ar crea divizare şi ar fi discriminatorie, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.