Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Târgul de Crăciun din Ploieşti se va deschide vineri, cu mai mult de o săptămână întârziere faţă de alte oraşe - Primarul Andrei Volosevici reclamă un boicot

Targul de Craciun
targul de craciun craiova 2023

Primăria Ploieşti anunţă că vineri după-amiază va fi deschis târgul de Crăciun din acest an şi că tot atunci iluminatul festiv de sărbători va fi pornit în centrul oraşului, acolo unde au fost montate instalaţiile ornamentale în ultimele câteva zeci de ore, potrivit news.ro.

Primarul Andrei Volosevici explică faptul că Ploieştiul pune în funcţiune iluminatul festiv şi deschide târgul de Crăciun cu întârziere, din cauză că mai mulţi consilieri locali au boicotat evenimentele organizate de sărbători, refuzând fie să participe la şedinţele în care trebuia votat bugetul, fie să voteze acest buget atunci când au fost prezenţi la şedinţe. Miza este, conform edilului, una politică, liberalii din Consiliul Local încercând discreditarea sa.

Târgul de Crăciun de la Ploieşti va fi deschis vineri, la ora 17:00, în zona pietonală din centru oraşului.

Tot atunci va fi aprins şi iluminatul festiv de sărbători. Luminiţele se vor aprinde. Însă. doar în zona centrală a oraşului, care în anii trecuţi era luminat de la începutul lunii decembrie şi până ianuarie pe toate marile bulevarde.

În mod tradiţional, iluminatul festiv era pornit la Ploieşti în perioada 5-6 decembrie, însă anul acesta mai  mulţi consilieri locali fie au lipsit de la şedinţele în cadrul cărora trebuia votat bugetul pentru astfel de evenimente, şedinţe care au fost convocate încă de la începutul lunii noiembrie, fie, dacă au fost prezenţi, au refuzat să voteze.

Abia în şedinţa de miercuri, 13 decembrie, Consiliul Local Ploieşti a alocat 500.000 de lei, sumă de câteva ori mai mică decât cea alocată de alte administraţii locale din oraşe reşedinţă de judeţ pentru festivităţile organizate de sărbătorile de iarnă.

”Până acum, Consiliul Local nu a vrut să voteze bugetul pentru iluminatul festiv şi organizarea târgului de Crăciun. Jumătate din el este deja strâns din sponsorizări. De fapt, nu s-a dorit lucrul ăsta, dintr-un motiv pe care nu o să-l înţeleg niciodată, că îmi închipui că şi Grinch-ii de la PNL şi alţi consilieri care au votat împotrivă au copii care s-ar fi bucurat de lucrul ăsta”, a declarat, joi seară, pentru News.ro, primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici.

Conform edilului, consilierii care au refuzat să voteze bugetul pentru iluminatul festiv şi pentru târgul de Crăciun au invocat ”motive care nu aveau niciun fel de sustenabilitate”, precum necesitatea păstrării de fonduri pentru plata salariilor în instituţii subordonate, sau achitarea unor datorii.

”A fost tot o  minciună şi o joacă, de fapt, o mascaradă ca să întârzie, până când şi-au dat seama că oricum le fac şi fără ei pentru că vă garantez că nu aveau informaţia că găsesc, fin sponsorizări, toţi banii şi că mâine după amiază dăm drumul la târg, după care vom împodobi tot oraşul, nu ar fi votat, o mascaradă politică dirijată de Grinch Pinocchio Roberta Anastase. Nu a fost niciodată nicio problemă financiară, şi anii trecuţi am avut datorii, dar am putut să împodobim oraşul. Pare că altul a fost calculul politic acum”, a adăugat Andrei Volosevici.

Acesta a afirmat că, la fel ca şi alte decizii luate anterior de majoritatea PNL-USR din Consiliul Local Ploieşti, decizia de a refuza votarea unui buget pentru iluminatul festiv şi pentru târgul de Crăciun a fost luată de majoritatea din Consiliul Local are ca scop discreditarea sa ca primar.

”Logica este aşa: lumea dă vina pe primar. Asta a fost logica după care se ghidează aceşti oameni care ignoră faptul că ploieştenii suferă din cauza unor decizii strict politice pe care ei le iau. (...) Este o joacă de care unora ar trebui să le fie ruşine. Şi nu este nici prima, nici ultima şi vor mai urma”, a afirmat Andrei Volosevici.

De-a lungul timpului, edilul, ales sub sigla PNL şi care a anunţat că va candida pentru un nou mandat anul viitor din partea PSD, a reclamat că liberalii şi alţi membri ai Consiliului Local au votat sau au refuzat să adopte unele decizii cu scopul de a-l discredita în faţa ploieştenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.