Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu comentează rezultatul alegerilor din Olanda și îl felicită pe Mark Rutte

Calin-Popescu-Tariceanu1[1]

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că victoria liberalilor de la VVD în alegerile parlamentare desfăşurate miercuri în Olanda pune capăt, pentru moment, ascensiunii extremismului de dreapta. 

"Victoria liberalilor de la VVD, pune capăt, pentru moment, ascensiunii extremismului de dreapta. Câştigarea alegerilor de către VVD este un moment important pentru toţi liberalii europeni şi ţin să îi felicit pe această cale pe toţi cei care au contribuit la acest succes, începând cu Mark Rutte (n.r. premierul olandez) şi Hans van Baalen, preşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din Europa (ALDE Party). Însă alegerile olandeze nu au însemnat pentru liberalii europeni doar victoria VVD, ci şi scorul foarte bun obţinut de D66, alt partid liberal. Votul acordat partidelor liberale şi celor pro-europene reprezintă, mai presus de orice, un vot pentru Europa", a afirmat joi Tăriceanu într-o postare pe Facebook.

Salariul uriaș pe care-l încasează Horia Brenciu de la Antena 1


El a salutat "rezultatele foarte bune obţinute de cele două partide liberale". 

"Atât victoria Partidului Popular pentru Libertate şi Democraţie (VVD), condus de premierul olandez Mark Rutte, dar şi scorul foarte bun obţinut de Partidul Democraţilor 66 (D66) demonstrează că într-o perioadă în care vorbim despre pericolul populismului liberalismul este principalul antidot împotriva acestor mişcări care pun sub semnul întrebării valorile şi principiile europene", a adăugat Tăriceanu. 

Preşedintele Senatului a menţionat că alegerile din Olanda au concentrat întreaga atenţie a europenilor în ultimele săptămâni, "pericolul ca un partid eurosceptic să câştige alegerile fiind înţeles de întreaga Europă". 

"În cele din urmă, însă, olandezii au dat dovadă de ataşament faţă de valorile europene şi faţă de Uniunea Europeană", a subliniat Tăriceanu. 

Partidul Popular pentru Libertate şi Democraţie (VVD), condus de premierul Mark Rutte, s-a clasat pe primul loc la alegerile parlamentare desfăşurate miercuri, potrivit estimărilor anunţate după închiderea urmelor, transmit agenţiile internaţionale. 

VVD a obţinut 31 de mandate din totalul de 150, iar extrema dreaptă (PVV), condusă de Geert Wilders, 19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.