Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu înoată contra curentului. Ce spune despre votul electronic şi votul prin corespondenţă

Tariceanu

Într-o perioadă în care se încearcă reformarea sistemului de vot, în special pentru rezolvarea problemelor din Diaspora, preşedintele înoată contra curentului. Călin Popescu Tăriceanu vorbeşte în termeni critici despre procuperile de implementare a votului prin corespondenţă şi a votului electronic.

"Sistemul de vot prin corespondenţă a fost aici menţionat ca o posibilitate, dar cu deficienţele importante care sunt legate de el şi anume posibilitatea de alterare a votului, ca să nu spun chiar de fraudare. Pentru cei cu o conştiinţă civică politică redusă, a da plicul cu vot pentru o sumă de bani sau pentru un mic şi o bere la o fiestă în străinătate nu cred că e o mare problemă. Deci, trebuie să fim foarte atenţi în legătură cu această chestiune", a declarat Tăriceanu la un seminar organizat de Ambasada Franţei despre experienţa franceză în organizarea alegerilor în străinătate.

În ceea ce priveşte votul electronic, preşedintele Senatului a admis că acesta poate să fie "la prima vedere" o soluţie, dar a precizat că sistemul comportă unele complicaţii tehnice.

"Şi mai are o mare problemă: că nu putem într-un timp foarte scurt după închiderea votului să verificăm dacă nu există vot dublu - şi electronic şi pe listă. Având interesul de a da rezultatul cât mai repede, această operaţiune ia destul de mult timp pentru a descărca toate voturile care s-au făcut la urne şi a vedea dacă nu sunt în acelaşi timp suprapuse cu un vot electronic", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.