Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu mută în coaliție: Discuție cu bancherii în pline negocieri pe OUG 114

Senatul Romaniei
Calin Popescu Tariceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va avea, marți, în calitate de președinte al Senatului, o întrevedere cu reprezentanți ai Asociației Române a Băncilor, precum și cu „reprezentanți ai unor instituții financiar-bancare”, potrivit unui comunicat de presă.

Întâlnirea vine pe fondul discuțiilor din coaliție legate de modificarea OUG 114 și înaintea unei ședințe a CEX-ului PSD.

Dragnea și Tăriceanu au discutat, luni, în Parlament, liderul PSD spunând că OUG 114 nu a fost pe agendă și că nu susține modificarea acesteia fără motiv.

Premierul Viorica Dăncilă a spus luni că o decizie privind modificarea OUG 114/2018 "trebuie să se plieze pe realitate, şi nu pe considerentele unei persoane sau alteia".

Premierul a răspuns astfel fiind întrebată despre afirmaţiile venite din partea lui Tăriceanu, potrivit cărora "ministrul Finanţelor nu ar trebui să se mai bage pe probleme de energie", cu referire la măsura privind taxarea cu 2% a companiilor din domeniu.

Dăncilă a adăugat că modificările vor fi în concordanţă şi cu problemele semnalate de reprezentanţii administraţiilor locale, afirmând că "asta nu înseamnă o cedare".

Ordonanţa de Urgenţă 114/2018 aprobată la finele lunii decembrie, instituie taxe noi pe cifra de afaceri pentru sectorul energetic şi telecom, precum şi taxe pe activele din sistemul bancar.

Citește și: Dialog aprins în Parlament: Nicolicea, Iordache și Rădulescu, față în față cu USR-iștii / STENOGRAMĂ .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.