Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu: Oamenii care sunt azi în Piața Victoriei vor regreta, așa cum au făcut și votanții FSN

bugetul.ro
Tariceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, într-o emisiune TV, că la manifestația și Piața Victoriei participă oameni care au pretenții de intelectuali care vor realiza peste câți ani greșeala, așa cum au făcut și votanții lui Ion Iliescu șu FSN la alegerile din 1990.

Dragnea îi numeşte 'şobolani' pe protestatarii #rezist şi lasă să se înţeleagă că urmează dezvăluiri despre finanţarea unor lideri ai mişcării

”Oamenii care manifestă (duminică, în Piața Victoriei - n.r.) pe mine mă pun pe gânduri pentru că sunt atât de naivi și se lasă manipulați ori există interese oculte care îi fac să manifesteze pentru lucruri care sunt evident împotriva unei ordini niormale care trebuie să domnească într-o societate liberă și normală. Mi se pare foarte greu de explicat. Poate există o mare doză de naivitate și probabil peste câțiva ani mulți își vor da seama de greșeala uriașă pe care au făcut-o. Aduceți-vă aminte că în România era o majoritate la începutul anilor 90, o majoritate care a votat FSN și președintele Iliescu. Peste 80%. Păi, câți din oamenii care au votat atunci Iliescu și FSN mai au curajul azi să recunoască? La câți din ei nu le este rușine pentru modul cum gândeau atunci când puneau la colț partidele istorice, ne acuzau că nu am mâncat salam cu soia și că suntem de partea americanilor și a Uniunii Europene?”, a declarat la România TV președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că duminică are loc în Piața Victoriei o manifestație de susținere a Statului Paralel, din care face parte și Laura Codruța Kovesi.

Ion Cristoiu, PREVIZIUNE SUMBRĂ privind urmările de după mitingul PSD din Piaţa Victoriei

”Mie mi se pare foarte interesant... Oameni care au pretenții de intelectuali, care vorbesc tot timpul de necesitatea consolidării instituțiilor, a statului de drept... (...) Cei care manifestă azi nu au nimic de spus, li ser pare normal, închid ochii? Dacă asta e atutidinea lor, atunci privesc cu multă reținere. Nu vreau să folosesc cuvinte jignitoare, dar am mari rezerve în ceea ce privește capacitatea de analiză obiectivă și de a sesiza care sunt pericolele care astăzi ne pândesc. România riscă să devină prizoniera totală a Statului Paralel dacă vom continua”, a adăugat președintele Senatului.

Câteva mii de persoane protestează, duminică seara, în Piața Victorie, față de decizia CCR de revocare a Codruței Kovesi, de naționalizarea Pilonului II de pensie, dar și față de mitingul PSD care a avut loc sâmbătă seara.

Câteva mii de protestatari #rezist cântă Imnul României în Piața Victoriei și au aprins lanternele de la telefoane în semn de protest față de acțiunile Guvernului.

Aproximativ 2.000 de protestatari s-au strâns în fața guvernului pentru a-și arăta nemulțumirea cu privire la deciziile luate de CCR, dar și față de mitingul PSD.

Ei scandează "Noaptea, hoți! Ziua, mafioți", "Jos Tăriceanu, Dragnea și Dorneanu!", "Dragnea, nu uita, așteptăm și cartea ta!".

"Am venit să-mi exprim dezamăgirea şi indignarea față de cei care ne conduc, care vor să ne fure zi de zi. Fac legi doar pentru ei, pentru grupul lor, nu pentru toți românii. Nu se mai poate să acceptăm așa ceva, trebuie să ieșit cât mai mulți în stradă", a spus Costin Ionescu, 41 de ani.

"Dacă ei (susținătorii PSD - n.r.) au venit ieri, trebuie să ne strângem şi noi azi. Doar că noi venim cu sufletul, nu suntem aduși de către cineva. Ce au lăsat ieri în urma lor este foarte ruşinos. Au încercăt să imite ce am făcut noi cu luminițele la Ordonanță, dar nu le-a ieșit. În urma lor au rămas munți de gunoaie", a precizat Alina.

Protestatarii spun că se simt rușinați de mitingul organizat de PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.