Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu se implică în criza de la TVR: Ce spune șeful Senatului

tariceanu-constantin-alde

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu afirmă că desemnarea preşedintelui-director general al TVR de către Consiliul de Administraţie nu respectă prevederile legale. "Desemnarea preşedintelui-director general de către Consiliul de Administraţie nu respectă prevederile legale. Legea de funcţionare a TVR prevede că preşedintele-director general este desemnat de comisiile de specialitate, nu de Consiliul de Administraţie. Este o greşeală, o scăpare a comisiilor şi a Consiliului de Administraţie, care nici el nu a avut curiozitatea (...) de a citi legea şi s-au hazardat să facă, după ce a fost validat Consiliul de Administraţie de către votul Parlamentului, s-au retras şi au făcut o desemnare, dar nu este legală. (...) Acest lucru o să îl deschid ca subiect cu celelalte partide, pentru că trebuie făcută corecţia necesară", a afirmat Tăriceanu.

În opinia sa, este nepotrivită propunerea unui om care nu are studii universitare în funcţia de preşedinte-director general la televiziunea publică. "În legătură cu candidatul, nouă ni se pare total nepotrivită propunerea de preşedinte-director general la televiziune a unui om care nu are studii universitare. Nu se poate, o instituţie publică ce are un rol major în comunicare, informare şi educarea cetăţenilor, având în vedere specificul televiziunii publice, să pună în fruntea ei un om care nu are studii superioare", a adăugat Tăriceanu.

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a fost convocat pentru marţi, la ora 18,00, pentru a vota noul preşedinte - director general al SRTv, după ce săptămâna trecută nu a reuşit să se pronunţe asupra propunerii de numire a lui George Orbean în această funcţie, nefiind cvorum la votul secret cu bile, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.