Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu se oferă să-l ajute pe Orban, după ce premier i-a 'furat' ideea: 'Salut iniţiativa'

tariceanu orban

Călin Popescu Tăriceanu reacţionează la discuţiile purtate de Ludovic Orban cu omologul polonez, pe tema unui fond de dezvoltare. Liderul ALDE se oferă să-l ajute pe Orban, având în vedere că ideea unui fond de dezvoltare a fost susţinută şi de precedetele guvernări, deşi în perioada respectivă era criticată de PNL.

"Salut inițiativa lui Ludovic Orban de a se inspira în crearea unui fond de investiții din experiența poloneză. Iată ce spuneam în 2018 despre discuțiile cu experții polonezi privind modul în care ei au implementat Fondul de Dezvoltare.

Susțin în continuare că ar fi un mecanism eficient de punere în mişcare a investiţilor, a economiilor, de creare de locuri de muncă și a face din România un jucător european cu adevărat.

Am văzut că premierul Orban a discutat azi subiectul cu premierul Poloniei și urmează discuții la nivel de experți. Pentru că suntem în al 12-lea ceas cu măsurile economice, mă ofer să îi pun la dispoziție toate concluziile discuțiilor cu experții polonezi pe acest subiect. Ca să nu mai fie nevoie să inventăm din nou roata și apa caldă! Nu mai e timp de pierdut", scrie Tăriceanu pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a avut, joi, o reuniune - în regim de videoconferinţă - cu prim-ministrul polon Mateusz Morawiecki, ocazie cu care a fost prezentat modelul Fondului Polonez de Dezvoltare, urmând ca discuţiile pe această temă să continue la nivelul echipelor de experţi din cele două ţări.

În octombrie 2018, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Eugen Teodorovici s-au întâlnit, la Parlament, cu oficialii polonezi pentru a discuta despre Fondul Suveran de Investiţii. Liderul de atunci al PSD, Liviu Dragnea, spunea că modelul polonez pentru Fondul Suveran de Investiţii este diferit de modelul aprobat în programul de guvernare al României. Dragnea nu dorea sistemul polonez, cel care a insistat fiind liderul ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.