Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu: Votul prin corespondenţă este o modalitate extrem de greoaie şi birocratică

tariceanu constantin

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte al ALDE, a declarat vineri, la Arad, că votul prin corespondenţă presupune o procedură greoaie şi birocratică, care permite fraudarea voturilor, arătând că formaţiunea sa şi el personal susţin pentru românii din afara graniţelor modalitatea votului direct, la sediile misiunilor diplomatice. 

'Votul prin corespondenţă este o modalitate extrem de greoaie şi birocratică, care permite de asemenea fraudarea votului. Există deci două impedimente majore: frauda posibilă şi dificultatea pe care trebuie să o depăşească cei care vor să voteze. Sunt de părere că mai degrabă trebuie să ne inspirăm din modalitatea folosită în Germania, care este votul direct, sistem de vot prevăzut în mod obligatoriu şi de Constituţia României. Aşa încât nu trebuie să riscăm o contestaţie la CCR a unei posibile legi a votului prin corespondenţă', a spus Călin Popescu Tăriceanu. 

Pe de altă parte, acesta a mai spus că trebuie să se aibă în vedere şi ceea ce vor cetăţenii, o formulă care să le fie cât mai accesibilă, nu ceea ce vor politicienii. 

'De aceea eu susţin modalitatea votului direct, la ambasadă sau la oficiile consulare, iar acolo unde nu există se pot înfiinţa secţii de vot prin grija MAE şi MAI', a adăugat preşedintele Senatului. 

Privitor la proiectul de lege privind votul prin corespondenţă, Tăriceanu a precizat că acesta ar putea intra săptămâna viitoare în dezbaterea Senatului. 

'Săptămâna viitoare, proiectul de lege ar putea intra în dezbaterea Senatului şi după aceea îşi va urma traseul către Camera Deputaţilor, care este camera decizională. Dar repet, ALDE şi eu susţinem necesitatea unei modalităţi simple de vot care să dea posibilitatea tuturor celor care vor să voteze, inclusiv oamenilor cu o educaţie mai sumară, să aibă acces la votul din acea zi', a conchis Călin Popescu Tăriceanu. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.