Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tarifele asigurărilor de sănătate BUBUIE în România: Allianz - Țiriac e LIDER DETAȘAT pe piața de profil

oameni asigurari banci

Asigurările de sănătate s-au scumpit într-un singur an cu aproximativ 25%. Piaţa asigurărilor de sănătate a crescut cu doar 8% în primul semestru al anului 2021, arată o analiză realizată de Ziarul Financiar. Poliţa medie anualizată la asigurările de sănătate a ajuns la 858 lei, în creştere cu mai mult de 25% faţă de 2020, conform unor estimări din piaţa asigurărilor, conform Agerpres.

Pe de altă parte, ritmul de creştere a subscrierilor pentru asigurări de sănătate a încetinit la 8%. Concret, piaţa asigurărilor de sănătate a ajuns la finalul primului semestru (S1) din 2021 la prime brute subscrise de 285 mil. lei, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Comparativ cu primul semestru al anului 2020, când volumul primelor brute subscrise pe zona asigurărilor de sănătate înregistra o dinamică de circa 30% faţă de S1/2019, se observă că primele şase luni din 2021 au adus o creştere modestă, de doar 8%, faţă de S1/2020.

Numărul contractelor noi de asigurări de sănătate din toată piaţa a scăzut în S1/2021 cu 20,5% faţă de S1/2020, la 269.106 de poliţe. Cei mai mari asigurători pe asigurări de sănătate în S1/2021 au fost Allianz-Ţiriac, care a preluat conducerea topului, urmat de Signal Iduna şi Groupama.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.