Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țările de Jos: O cantitate uriașă de cocaină a fost confiscată în portul din Rotterdam

getty
cocaina

Agenţi vamali olandezi au interceptat în portul Rotterdam peste patru tone de cocaină, una dintre cele mai mari capturi de droguri de până acum, relatează vineri AFP şi DPA, citând parchetul olandez.

O cantitate de 4.022 de kilograme de cocaină - a cărei valoare de piaţă se ridică la 301 milioane de euro (352 milioane de dolari) - a fost descoperită la bordul unui container încărcat cu lemn provenind din Surinam şi care era destinat unei companii din Polonia.

"Aceasta nu este cea mai mare cantitate de droguri confiscată, dar este într-adevăr una dintre cele mai mari", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului public, precizând că drogurile capturate au fost distruse.

Olanda a devenit un punct de intrare major al drogurilor - în special cocaină - în Europa, prin Rotterdam, cel mai mare port al continentului.

În 2005, 4.600 de kilograme de cocaină fuseseră confiscate în acest port, ceea ce constituie până în prezent "cea mai mare captură înregistrată vreodată la Rotterdam", a precizat purtătorul de cuvânt citat, potrivit Agerpres.ro.

Agenţia europeană de poliţie Europol a indicat într-un raport mai devreme în cursul acestei luni că Belgia şi Olanda au devenit principalele plăci turnante ale traficului de cocaină cu destinaţia Europa.

Profitând de creşterea aprovizionării cu cocaină, provenită în special din Columbia, organizaţiile criminale utilizează porturile Rotterdam, Hamburg (Germania) şi mai ales Anvers (Belgia) pentru a introduce acest drog în Olanda, de unde este distribuit în restul Europei, a precizat raportul.

În februarie, o operaţiune a poliţiilor belgiană, olandeză şi germană a permis o captură record la Hamburg şi Anvers de 23 de tone de cocaină cu destinaţia Olanda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.