Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tatăl adoptiv al Sorinei, revoltat că lucrurile au luat o întorsătură împotriva firii: 'O întrebare pe care ar trebui să și-o pună toți acești oameni'

captura video Facebook
baia de arama

Gabriel Săcărin, tatăl adoptiv al Sorinei, a dat un interviu în care a vorbit despre cazul fetiței și dificultățile pe care le întâmpină pentru finalizarea procesului de adopție.

„În momentul acesta mi se pare că lucrurile au luat o întorsătură împotriva firii. Procurorul general a pornit două acțiuni în Instanță, una pentru consiliera copilului și rămânerea lui în țară, cealaltă pentru blocarea și revizuirea procedurii de adopție, cerând respingerea adopției. Așa cum ați auzit de la șefa Autorității Naționale, acest copil nu se poate întoarce la fosta familie de plasament pentru că ei nu mai au niciun fel de calitate și nici nu cred că vor mai primi vreodată un atestat de asistent maternal. Odată ce ai greșit, asta nu cred că se mai poate repara. Sorina va avea, în cazul în care adopția va fi întoarsă, un viitor destul de incert. Un copil la opt ani e foarte greu adoptabil. Eu nu am auzit prea multe povești de succes de adopție în România la vârste așa de mari. Eu am pornit în acest drum împreună cu soția mea și cu copiii noștri și suntem hotărâți să facem tot ce stă în puterea noastră să îl ducem la final și să-i oferim Sorinei tot ceea ce poate un copil de vârsta ei să facă cu niște părinți capabili, deștepți și iubitori, să-i dăm șansa să se dezvolte atât cât poate ea să se dezvolte”, a spus Săcărin, la România TV.

Tatăl adoptiv al Sorinei trece la amenințări după demersul lui Bogdan Licu: 'Am anunțat Ambasada SUA, cred că va ieși un scandal diplomatic'

În cazul în care această hotărâre definitivă ar fi revizuită, ce ar însemna pentru Sorina să treacă de la o familie la alta, iar apoi într-un centru?

„E o întrebare pe care ar trebui să și-o pună toți acești oameni, care acum sunt așa de exaltați de ce imagini au văzut.. mie mi se pare că asta e o traumă mult mai mare pentru un copil decât faptul că un procuror l-a luat de acolo și l-a agresat pentru un minut. Lumea vrea să vadă emoțional o chestie mult mai de senzație decât ce se va întâmpla cu Sorina după. Eu vă garantez că dacă va rămâne în România, nimeni din presă nu va mai întreba ce face Sorina. În schimb, dacă Sorina va merge cu noi și această hotărâre va rămâne definitivă, eu vă pot spune nu numai că Sorina va avea un viitor bun, dar televiziunile implicate în acest caz, mai ales cele care au înțeles mai repede partea bună a acestei fapte pe care noi o facem, vor ști de la noi ce face Sorina. Am făcut o înțelegere cu soția mea și cu Sorina că după ce ne vom stabili și consilierea va fi cu rezultate foarte bune, vom lua legătura cu Andreea și le vom lăsa pe cele două fetițe să relaționeze în continuare. Și probabil pe parcurs, inclusiv cu familia Șărămăt. E normal să fie așa, aceasta a propunerea noastră încă de la început”.

Ați fost la prima consiliere psihologică cu Sorina. O veți mai duce și fără o hotărâre care să vă oblige acest lucru?

„Da, eu nu aștept o hotărâre. Copilul are nevoie de consiliere și va avea nevoie de consiliere mult timp. Noi vom face toți pașii necesari pentru că așa trebuie făcuți în mod normal. Sorina e foarte bine. A fost la consiliere, a râs, a vorbit cu toată lumea”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.