Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Taxa de fraier' încaieră partidele la Timișoara

tensiuni scandal nervi

Este scandal la Timișoara după ce societatea de termoficare a fost amendată cu suma de 106 milioane de lei. Inițial, primarul Dominic Fritz i-a atacat pe reprezentanții PNL, apoi liderul PSD a trimis un mesaj în care îi acuză pe edilul USR și pe președintele liberal al Consiliului Județean.

Compania de termoficare din Timișoara a primit o amendă de 106 milioane de lei pentru lipsa certificatelor verzi. De vină este Primăria, susține liderul PSD Timișoara, Mihai Ritivoiu. „Pac! a venit şi amenda pentru neplata certificatelor verzi de la Colterm, confom profeției. 106 milioane de lei este taxa de fraier pusă în cârca timişorenilor, pentru că Primăria nu a fost dispusă să împrumute certificate din altă parte la un cost de sub 5 milioane”, a spus Ritivoiu.

Liderul social democraților din Timișoara îi critică pe primarul Dominic Fritz și pe președintele Consiliului Județean Alin Nica. „Domnul primar Fritz îl acuză pe domnul preşedinte Nica că nu ştiu ce a postat pe Facebook. Atâta s-a putut, atât se poate. Băieți, vine şi ziua decontului, nicio grijă! Nici în cele mai exaltate vise ale mele nu credeam că vă veți compromite aşa rapid”, a precizat președintele PSD Timișoara, Mihai Ritivoiu.

Primarul Dominic Fritz a dat vina pe fostele administrații, dar și pe președintele liberal al Consiliului Județean.

„În ultimele două luni am discutat cu membrii guvernului, cu vicepremierul Dan Barna și cu premierul Florin Câțu, o suplimentare pentru reechilibrarea bugetului local din care urma să mai plătim o tranșă din datoriile istorice. Astfel, Colterm ar fi putut cumpara certificatele CO2 pentru anul trecut și angaja investiții. Tot acest efort a fost aruncat în aer de Alin Nica, printr-o postare pe Facebook în care se lăuda că a rezolvat problema banilor. Publicitatea făcută în jurul acestor discuții, purtate până în acel moment, cu discreție și responsabilitate, a avut ca efect blocarea demersurilor, iar Hotărârea de Guvern nu a fost adoptată până acum. Am fost extrem de dezamăgit că, pentru președintele Consiliului Județean, a fost mai importantă popularitatea lui pe Facebook și în partid decât Timișoara”, a mai spus Dominic Fritz.

Recent, președintele Consiliului Județean, Alin Nica, a avut și el un mesaj despre situația de la societatea de termoficare.

„Dacă ne referim punctual la Colterm, l-am chemat pe primar să mă însoțească la București pentru o întâlnire la Transgaz, i-am propus soluții și să lucrăm împreună pe acest subiect extrem de sensibil pentru Timișoara. Pe moment a fost încântat, apoi a numit un director cu istoric penal și și-a impus propriul Consiliul de Administrație. Timișoara a avut căldură și apă caldă peste iarnă pentru că a plătit Guvernul”, a scris Nica pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.