Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teama de armele nucleare rusești în spațiu - Prima reacție de la Kremlin

rador.ro
Dmitri Peskov

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a numit publicațiile din mass-media occidentale despre care Rusia ar fi intenționat să plaseze arme nucleare în spațiu drept un alt truc al Casei Albe, notează TASS.

„Nu pot comenta în niciun fel despre asta. Să așteptăm acest briefing (de la Asistentul Președintelui pentru Securitate Națională Jake Sullivan), dacă vor exista informații. Dar este evident că Casa Albă încearcă, prin cârlig sau prin escroc, să împingă Congresul să voteze proiectul de lege pentru a aloca bani, "Acesta este evident. Vom vedea la ce trucuri va recurge Casa Albă", a spus el. reporterii.

 

Acuzațiile lansate de americani

Anterior, Sullivan a spus că pe 15 februarie va ține un briefing în Camera Reprezentanților pentru a discuta despre presupusa amenințare la adresa securității naționale a țării. Președintele Camerei Reprezentanților SUA, Mike Johnson (republican, Louisiana) a indicat că nu vede niciun motiv pentru „alarma publică”.

Anterior, compania de televiziune ABC a raportat că o anumită amenințare la adresa securității naționale poate fi asociată cu planurile Moscovei de a plasa arme nucleare în spațiu. După cum subliniază The New York Times, citând oficiali, până acum vorbim doar despre potențialele planuri ale Rusiei și acest proiect este „încă în curs de dezvoltare”. Prin urmare, așa cum au subliniat oficialii, astfel de planuri nu reprezintă o amenințare serioasă nici pentru Statele Unite, nici pentru aliații săi europeni.

New York Times a mai scris că cele spuse despre amenințarea SUA ar putea fi folosite pentru a convinge Congresul să aprobe ajutorul pentru Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.