Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teheranul înăsprește tonul în disputa cu Washingtonul - Supraveghează mişcările SUA şi ameninţă cu un răspuns copleşitor

iran sua

Şeful de Stat Major al Forţelor Armate iraniene, Mohammad Baqeri, a declarat joi că armata supraveghează permanent mişcările militare americane din Golful Persic şi este pregătită să dea "un răspuns copleşitor" dacă va fi cazul, transmite EFE potrivit Agerpres.

Într-un discurs relatat de agenţia oficială IRNA, el le-a cerut iranienilor să se mobilizeze alături de forţele armate şi să fie în "alertă maximă" pentru a putea "contracara aroganta şi faraonica ameninţare a SUA".

Statele Unite au decis recent să desfăşoare în Golful Persic nava amfibie de asalt USS Arlington, rachete Patriot, portavionul USS Abraham Lincoln şi bombardiere apreciind că există o potenţială ameninţare de atac din partea Teheranului, deşi nu a relevat indicii în acest sens.

Despre actuala presiune americană, Baqeri a declarat că este "un război iluzoriu şi psihologic" care are drept scop intimidarea naţiunii iraniene.

Totuşi, el a avertizat că, în cazul în care inamicii vor îndrăzni să acţioneze contra ţării sale, vor primi "un răspuns dur, copleşitor şi devastator".

Tensiunea a fost în creştere, deşi ambele ţări au spus că nu caută un război, dar posibilitatea unui conflict a alarmat comunitatea internaţională.

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat, pe de o parte, că, în caz de conflict, ar fi "sfârşitul oficial" al Iranului iar, pe de altă parte, s-a arătat deschis la negocieri, o opţiune exclusă categoric de autorităţile de la Teheran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.