Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teheranul și Moscova discută despre dezvoltarea zăcământului de gaze în Iran

ipis.ir
iran rusia

Iranul și gigantul energetic rus Gazprom continuă consultările pentru a ajunge la un acord cu privire la dezvoltarea câmpurilor în Iran, a declarat ambasadorul Rusiei la Teheran Alexey Dedov, scrie en.mehrnews.com.

Compania Națională de Petrol Iranian (NIOC) și Gazprom lucrează pentru a determina evaluarea economică a perspectivelor de participare a companiei ruse la proiecte de petrol și gaze din Iran, în conformitate cu memorandum-ul de înțelegere privind cooperarea strategică semnat vara trecută, a declarat diplomatul. a spus într-un interviu pentru Sputnik.

Conform acordului, companiile s-au angajat să exploreze, printre altele, posibilitatea de interacțiune privind dezvoltarea câmpurilor iraniene.

"În decembrie 2022, o delegație a grupului Gazprom a vizitat Iranul, în urma căreia părțile au convenit să continue consultările. Negocierile sunt în curs și așteptăm cu nerăbdare să ajungem la acorduri reciproc avantajoase în acest domeniu", a spus Dedov.

Ambasadorul a mai spus că vede un interes semnificativ crescut al altor companii rusești în cooperarea cu Iranul în sectorul petrolului și gazelor, inclusiv pe zăcământul South Pars.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.