Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tehnocrații continuă ofensiva împotriva lui Ponta

Aflați în război deschis cu tandemul Ponta – Ghiță, tehnocrații ne-au obișnuit cu o tehnică reacționară, așteptând cu răbdare un atac în direcția lor, pentru a mai scoate de la naftalină din (ne)realizările guvernării Ponta. O tehnică care produce rezultate, gândindu-ne că, folosind comparația cu fostul guvern, chiar și cele mai mici realizări ale tehnocraților sunt apreciate, uneori chiar mai mult decât ar fi cazul în mod normal.

De această dată, un articol critic la adresa CNADNR și a ministerului Transporturilor, semnat de fondatorul forumului de infrastructură „Construim România”, Mihai Alexandru Crăciun, a fost cel care a produs o reacție din partea guvernului tehnocrat, mai precis din partea secretarului de stat din ministerul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Mihai Alexandru Crăciun a publicat un material despre situația tronsonului de autostradă A1 Sibiu – Orăștie Lot 3, supranumită și „autostrada demolată”. Acesta susține că deși problemele tehnice aferente acestui tronson sunt extrem de grave, autoritățile nu au făcut în ultimii patru ani decât să cârpească fără succes lucrările.

Supriza, spune acesta, apare de la noul ministru al Transporturilor, Sorin Bușe, care, aflat într-o vizită de lucru pe A1 Orăștie – Sibiu Lot 3, a declarat că circulația se va relua din septembrie. Mihai Crăciun oferă astfel un verdict dur, judecând pe seama faptului că soluțiile tehnice dovedite ca fiind nepotrivite nu au fost înlocuite și anume că CNADNR se pretează la cârpeli ieftine, pentru aceștia contând în primul rând imaginea.

Într-un răspuns pe Facebook, consilierul de stat Cătălin Drulă pleacă de la descrierea moștenirii pe care guvernul Ponta a lăsat-o în privința autostrăzii Orăștie - Sibiu Lot 3, continuând cu argumentarea dorinței de redeschidere cât mai urgentă a traficului pe acest tronson.

Este evident pentru toată lumea că lucrurile nu au mers deloc bine pe acest contract. Mai pe șleau: în graba electorală domnul Victor Ponta ne-a lăsat cu o autostradă parțial demolată (e vorba de deja faimoasa "groapă" de 200 de metri) și închisă la mai puțin de un an de la inaugurare.Avem 22km de autostradă închiși și traficul deviat pe drumul național paralel,” a declarat consilierul de stat.

Pentru a sări în ajutorul dorinței de redeschidere cât mai urgentă a acestui lot de autostradă, Drulă folosește argumentul pierderii vieților umane, susținând că pe porțiunea de drum național pe care traficul a fost deviat, au avut loc din septembrie 2015 și până în prezent nu mai puțin de 17 accidente grave, soldate cu 7 morți și 37 de răniți.

Astfel, acesta susține că este imperativ necesară redeschiderea traficului într-un timp cât mai scurt, această dorință neavând ca scop o lovitură de imagine ci protejarea vieților participanților la trafic.

Observăm astfel cum schimbul de idei și argumente între Mihai Alexandru Crăciun și Cătălin Drulă ajunge cum-necum la „moștenirea Ponta”, aceasta reprezentând punctul de plecare al argumentării tehnocraților în majoritatea cazurilor ce implică subiecte sensibile.

Dacă la începutul mandatului actualului guvern, tehnocrații jucau cartea profesioniștilor puri, încercând să-și mențină privirile departe de capra vecinului, în ultima perioadă, strategia acestora de comunicare s-a schimbat, utilizând din ce în ce mai des declarații cu iz politic. Am identificat două motive, care pot fi și complementare:

1. Apropiindu-se de finalul mandatului, membrii guvernului au început să se gândească din ce în ce mai mult la moștenirea pe care o vor lăsa, care se întinde pe două nivele:

  • nivelul profund, bazat pe date și statistici, greu de analizat și de memorat de către publicul larg
  • nivelul de suprafață, bazat pe clinciuri și confruntări, mult mai ușor de păstrat în memoria colectivă și, deci, poate la fel de important ca nivelul profund

2. Apropiindu-se de finalul mandatului, anumiți membri ai guvernului iau în calcul o carieră politică și încearcă prin astfel de declarații să demonstreze că fac față și rigorilor politicii dâmbovițene, nu doar a celor europene. Nu în ultimul rând, măsura calității tale este dată și de calibrul adversarilor pe care îi ai, astfel că, un conflict cu Ponta nu face decât să le crească cota tehnocraților, acest principiu fiind folosit și de Ponta, la începuturile sale, în conflictul cu Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.