Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Telegram, obligat de o instanţă din Portugalia să blocheze canalele care piratează filme şi seriale

Telegram
Telegram

O instanţă din Portugalia a decis că Telegram trebuie să blocheze canalele prin intermediul cărora se facilitează accesul la producţii video piratate, conform news.ro.

Procesul a fost intentat de Visapress, o organizaţie care reprezintă mai multe publicaţii de presă şi companii din industria de film.

Visapress s-a plâns că 17 canale publice de Telegram, care au, împreună, peste 10 milioane de membri, găzduiesc sau fac trimitere către filme, seriale, ziare sau reviste piratate.

În plângere se arată că Telegram facilitează acest comportament prin faptul că permite stocarea unor fişiere de mari dimensiuni, cum sunt filmele şi serialele. Pentru că la aceste canale participă utilizatori din întreaga lume, acuzarea a susţinut că nu poate fi vorba de utilizare personală.

Judecătorul a decis să dea câştig de cauză acuzării şi să oblige Telegram (care nu s-a apărat în acest caz) să elimine canalele în cauză, însă a recunoscut că o astfel de măsură nu poate avea decât un efect temporar.

Telegram, care are la dispoziţie şi calea apelului, a început deja să ia măsuri cel puţin împotriva unei părţi din canalele aflate în discuţie, multe dintre acestea nemaifiind accesibile în acest moment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.