Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Televiziunea Russia Today acuză Facebook de cenzură

russia today

Grupul rus de televiziune Russia Today, considerat de numeroase state occidentale ca fiind o armă de propagandă a Rusiei în străinătate, a acuzat vineri Facebook că îi filtrează conţinuturile, o dovadă a existenţei unei ''cenzuri americane'', scrie AFP preluat de agerpres.

Într-o postare pe Telegram şi Twitter, directoarea televiziunii Russia Today, Margarita Simonyan, i-a acuzat pe moderatorii de conţinuturi ai Facebook că ''de mai mult de o lună limitează audienţa'' canalului său de documentare, RTD, întrucât ceea ce publică acest canal nu apare pe fluxul de actualităţi al nimănui.

''Continuăm să trăim într-o lume în care domină cenzura americană şi îmi pare rău pentru voi dacă încă nu aţi înţeles acest lucru'', a spus ea.

Dar reţeaua de socializare este criticată şi în SUA pentru că, dimpotrivă, nu ar fi făcut suficient pentru a lupta împotriva campaniilor ruse de dezinformare favorabile lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din 2016. În urma acestor critici, Facebook şi-a consolidat echipele de securitate pentru a modera conţinuturile şi conturile.

Conform multor state europene şi SUA, Russia Today este un canal de propagandă şi dezinformare, ceea ce televiziunea rusă dezminte, ea afirmând că este o voce rezistentă în faţa dominaţiei mediatice americano-occidentale.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a acuzat Russia Today că a transmis ştiri false în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2017, în timp ce în Marea Britanie organismul de reglementare în sectorul audiovizualului a transmis acestui post mai multe avertismente pe tema relatărilor despre Siria şi Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.