Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Temutul serviciu de spionaj al Rusiei a prins un rus care trăda pentru NATO

Cristi Șelaru
Moscova Piața Roșie

Un consilier al Agenţiei spaţiale ruse (Roscosmos) a fost arestat preventiv, marţi, de agenţi ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) sub acuzaţia că a transmis date secrete unui serviciu de informaţii ale Alianţei Nord-Atlantice, relatează agenţii de presă Tass şi Interfax.

"Serviciul Federal de Securitate l-a arestat preventiv la Moscova pe Ivan Safronov, consilier al directorului general al companiei de stat Roscosmos. Safronov îndeplinea sarcini trasate de unul dintre serviciile de informaţii ale NATO, colectând date confidenţiale despre armata rusă şi despre cooperarea tehnică, despre apărare şi securitate, pe care le transmitea unui reprezentant NATO", anunţă FSB.

Citește și: Amenințări dure! Se cere dizolvarea PNL-ului

Procurorii ruşi îl acuză pe Ivan Safronov de trădare, suspectul riscând până la 20 de ani de închisoare. Investigaţia FSB continuă.

Ivan Safronov este născut la Moscova şi are 30 de ani. A absolvit Facultatea de Economie din Moscova în 2010, iar ulterior a lucrat ca jurnalist la publicaţiile Kommersant şi Vedemosti. În mai 2020, a fost numit consilier al directorului Roscosmos pentru politici informaţionale.

Citește și: Un jurnalist american răstoarnă situația! Covid-19, o boală vasculară! Detalii care dau peste cap ceea ce se știa .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.