Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tenismanul spaniol Rafael Nadal s-a îndoit 'în fiecare zi' că va reveni în circuit

ATP
nadal

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a recunoscut vineri că s-a îndoit "în fiecare zi" că va reveni în circuitul ATP după ce a ratat a doua jumătate a sezonului trecut din cauza unei accidentări la picior, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Jucătorul de 35 de ani, acum locul 5 mondial, a părut în cea mai bună formă a sa când l-a învins vineri pe rusul Karen Hacianov şi s-a calificat în optimi la Australian Open, la doar câteva săptămâni după ce a reluat activitatea competiţională.

Nadal este în cursă pentru câştigarea celui de-al 21-lea turneu de Mare Şlem, ceea ce ar fi un record, însă a spus că este pur şi simplu bucuros să concureze din nou după zilele întunecate de anul trecut.

"Toţi cei din jurul meu, incluzându-mă şi pe mine, am avut o mulţime de îndoieli. Nu în legătură cu Australian Open, nu, ci cu revenirea în circuit, fiindcă piciorul m-a necăjit multe zile", le-a declarat ziariştilor fostul lider mondial, ce nu a putut participa anul trecut la Wimbledon, la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi la US Open.

"Desigur, şi astăzi am îndoieli pentru că accidentarea de la picior, cum am spus zilele trecute, este una pe care nu o putem trata. Aşa că trebuie să găsim o modalitate de a ţine sub control durerea ca să pot juca în continuare. Ai nevoie de mişcare, de toate lucrurile astea, ca să te refaci de la o zi la alta. Nu te poţi reface dacă nu joci", a spus Nadal.

Cu trei victorii convingătoare în această ediţie la Australian Open, după ce a câştigat turneul Melbourne Summer Set, campionul din 2009 pare să joace relaxat şi a străbătut un drum lung de când o şedinţă de antrenament era o realizare.

"Luni de zile am mers pe teren şi nu eram în stare să exersez mai mult de 20 de minute, în alte zile 45. Iar uneori am putut să mă antrenez două ore. A fost foarte greu de prezis cum va arăta o zi şi lucram cu un doctor ca să încerc să găsesc o soluţie. Am încercat diferite lucruri, dar este greu", a adăugat el.

Nadal, cap de serie N.6, s-a calificat vineri în optimi de finală la Australian Open după ce a trecut în patru seturi de rusul Karen Hacianov, 6-3, 6-2, 3-6, 6-1 Următorul adversar al spaniolului va fi francezul Adrian Mannarino (69 ATP).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.