Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tenorul Placido Domingo a fost recompensat la Salzburg cu un premiu onorific pentru întreaga carieră

Nbcnews.com
placido domingo

Tenorul Placido Domingo a fost recompensat joi la la Salzburg cu premiul onorific Österreichischer Musiktheaterpreis pe anul 2020 pentru cariera sa profesională remarcabilă, prin intermediul unei ceremonii speciale, în timpul căreia artistul spaniol a fost ovaţionat îndelung, relatează EFE.

Placido Domingo a primit premiul din mâinile lui Karl-Michael Ebner, preşedinte şi fondator al acestui premiu, în cadrul unei ceremonii restrânse din cauza pandemiei de coronavirus şi desfăşurate în aer liber, pe un terminal al aeroportului W.A. Mozart din Salzburg, adaptat pentru evenimente culturale, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Decizie radicală luată de luptătorul K1 Cătălin Moroşanu! Pentru ce funcție candidează

"Sunt foarte emoţionat şi este o adevărată onoare pentru mine să fiu aici şi să fiu martor la primele raze de fericire şi de speranţă după ce am supravieţuit infecţiei COVID-19", a spus Domingo făcând aluzie la boala contractată în Mexic.

După ce şi-a exprimat profunda recunoştinţă pentru această distincţie, tenorul şi dirijorul de orchestră a lăudat eforturile lui Ebner pentru organizarea acestei ceremonii de premiere în pofida restricţiilor determinate de pandemia de coronavirus.

El a salutat totodată eforturile depuse de organizatorii Festivalului de la Salzburg, despre care a spus că "s-au menţinut fermi" şi au reuşit să celebreze evenimentul în 2020, când se împlinesc 100 de ani de la înfiinţarea festivalului.

Citește și: Marcel Vela avertizează: Suntem cu ochii pe voi!

"În aceste luni de izolare am cunoscut fragilitatea noastră; teatrele noastre din întreaga lume au fost închise şi reduse la tăcere", a amintit Placido Domingo. "Însă tocmai în aceste vremuri dificile ne putem descoperi forţa şi determinarea interioară", a precizat artistul spaniol.

Acest premiu special recompensează, potrivit juriului compus din jurnalişti, îndelungata, multilaterala şi influenta carieră a lui Placido Domingo, care are în repertoriu peste 150 de roluri de operă şi numeroase succese ca dirijor şi promotor de noi talente.

După ce i-a fost înmânat premiul, o statuetă aurie Schikaneder, numită astfel în onoarea actorului, cântăreţului, poetului şi regizorului german de teatru Emanuel Schikaneder (1751-1812), autor al libretului operei "Flautul fermecat" compusă de Mozart, Placido Domingo a rememorat debutul său la Opera din Viena în 1967 şi cel de la Festivalul din Salzburg în urmă cu 45 de ani.

Citește și: Marcel Ciolacu reacționează după declarațiile lui Orban despre bani: Dacă v-ați opri din furat atunci ați fi avut de unde să majorați și pensiile și să dublați alocațiile .

Înainte de a se deplasa la Salzburg, Placido Domingo a acordat un interviu pentru ziarul italian La Repubblica, în care a respins din nou acuzaţiile de hărţuire sexuală formulate împotriva lui, precizând că nu a abuzat niciodată de o persoană şi că afirmaţiile sale au fost interpretate eronat. Salzburg este prima scenă pe care a cântat tenorul spaniol vara trecută şi unde a fost primit cu aplauze, după au fost făcut publice în Statele Unite primele acuzaţii de hărţuire formulate împotriva sa.

Starul spaniol a fost acuzat în cursul anului trecut de o parte a presei americane că ar fi hărţuit sexual aproximativ 20 de femei în Statele Unite. Aceste acuzaţii l-au determinat pe artist să renunţe la postul de director al Operei din Los Angeles, să-şi anuleze toate reprezentaţiile programate pe teritoriul american şi să-şi încheie, de facto, cariera artistică din Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.