Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiune la Marea Neagră: Rusia a ridicat în aer un avion Su-30 pentru a împiedica o dronă americană să intre în spațiul său aerian

Avion Su-30, Rusia

Rusia a ridicat în aer un avion de luptă de tip Su-30 pentru a împiedica o dronă americană să-i încalce granița peste Marea Neagră, a anunțat, sâmbătă, Ministerul rus al Apărării, trnansmite Reuters, potrivit Rador.

Echipajul rus a identificat drona ca fiind o dronă de recunoaștere de tip MQ-9A Reaper a Forțelor Aeriene ale SUA, care s-a îndepărtat de graniță când avionul rusesc s-a apropiat, a informat, printr-un comunicat, Ministerul rus al Apărării.

"Echipajul avionului de vânătoare rus a identificat ținta aeriană ca fiind un UAV de recunoaștere MQ-9A Reaper al Forțelor Aeriene ale SUA", se arată în comunicat, citat de Interfax. „În timp ce avionul rus se apropia, un UAV străin de recunoaștere a făcut o întoarcere de la granița de stat a Federației Ruse", a spus centrul. "Aeronava rusă s-a întors în siguranță pe aerodromul de origine, nu a existat nicio încălcare a frontierei de stat a Federației Ruse". După cum se menționează în mesaj, "zborul avionului rus a fost efectuat în strictă conformitate cu regulile internaționale pentru utilizarea spațiului aerian deasupra apelor neutre, în conformitate cu măsurile de securitate".

"Pentru a identifica ținta aeriană și pentru a preveni încălcarea frontierei de stat a Federației Ruse, un avion de vânătoare Su-30 al forțelor de apărare aeriană de serviciu a fost ridicat în aer", a spus centrul.

Armata americană nu a comentat incidentul până la publicarea acestei știri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.