Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni acute pe axa Phenian-Washington: 'Trump este un PSIHOPAT'

trump si kim

Phenianul l-a calificat joi pe preşedintele american Donald Trump drept "psihopat", într-un context extrem de tensionat după decesul lui Otto Warmbier, studentul american repatriat în comă în SUA după ce a fost ţinut în detenţie în Coreea de Nord, informează AFP, potrivit agerpres.

Cotidianul Rodong Sinmun, organul de presă oficial al partidului unic aflat la putere la Phenian, a estimat că Donald Trump este la el în ţară "într-o situaţie dificilă". Din acest motiv, el a avansat ideea unui atac preventiv asupra Coreii de Nord pentru a deturna atenţia de la criza politică internă, susţine Rodong Sinmun.

Citeşte şi: Polemică aprinsă în Austria. Ministrul de externe vrea să ÎNCHIDĂ grădiniţele de musulmani

"Coreea de Sud trebuie să-şi dea seama că a-l urma pe psihopatul Trump (...) nu poate duce decât la dezastru", adaugă cotidianul într-un editorial.

De la începutul lui 2016, Coreea de Nord a efectuat două teste nucleare şi zeci de tiruri de rachete, agravând tensiunile din peninsulă, iar decesul lui Otto Warmbier nu a făcut decât să deterioreze şi mai mult relaţiile dintre Phenian şi Washington.

Otto Warmbier, 22 de ani, a decedat în SUA după ce a fost repatriat la 13 iunie în comă, la finalul a 18 luni de detenţie în Coreea de Nord. El a fost condamnat la 15 ani de muncă silnică pentru furtul unui afiş de propagandă.

Donald Trump a denunţat "regimul brutal" din Coreea de Nord, declarându-se hotărât să "împiedice ca oameni nevinovaţi să sufere asemenea tragedii în mâinile regimurilor ce nu respectă statul de drept sau cea mai elementară decenţă".

EXPLOZIE puternică în apropiere de o bază militară NATO. Se iau în calcul mai multe ipoteze -FOTO

La rândul său, preşedintele sud-coreean Moon Jae-In a acuzat Phenianul, înaintea unei vizite la Casa Albă, săptămâna trecută, că este responsabil de moartea studentului. "Cred că acum trebuie să considerăm regimul nord-coreean ca fiind unul iraţional", a declarat el la CBS.

Washingtonul îşi etalează de ceva vreme forţa în regiune. Luni, două bombardiere B-1 au survolat peninsula în cadrul unui exerciţiu cu Japonia şi Coreea de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.