Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni în comunitatea chineză din Australia generate de criza din Hong Kong

YouTube
hong kong

Sute de naţionalişti chinezi au manifestat sâmbătă la Sydney pentru a răspunde la numărul crescut al manifestaţiilor favorabile mişcării pro-democraţie din Hong Kong în oraşele din Australia, unde tensiunile se intensifică în cadrul comunităţii chineze, relatează AFP potrivit Agerpres.

Militanţi pro-Beijing au manifestat în oraşul Sydney scandând ''O singură Chină'', purtând drapelul chinez şi pancarte pe care se afla înscris ''stop revoltelor şi violenţei la Hong Kong''.

"Au avut loc foarte multe violenţe şi manifestaţii violente la Hong Kong", a declarat pentru AFP avocatul şi organizatorul reuniunii de la Sydney, care a cerut să fie identificat doar cu numele Zhao. ''Oamenii din Hong Kong au suferit şi vrem să lansăm apelul nostru la pace şi ordine în Hong Kong'', a adăugat el.

Poliţia a trebuit să escorteze un simpatizant pro-democraţie care tocmai fusese agresat la Sydney de un grup de manifestanţi furioşi.

De la începutul crizei politice din Hong Kong, în iunie, în universităţile australiene s-au organizat mici mitinguri ale susţinătorilor mişcării pro-democraţie din fosta colonie britanică.

Aceste reuniuni au provocat indignarea unor studenţi din China continentală şi au dus la ciocniri şi confruntări în campusuri.

Consulatul chinez din Brisbane a salutat ''patriotismul spontan'' al studenţilor pro-Beijing după un incident produs într-o universitate australiană.

Canberra i-a avertizat pe diplomaţii chinezi împotriva oricărei încălcări a drepturilor fundamentale, cerându-le să evite ''încurajarea oricărui comportament provocator sau potenţial violent''.

Vineri, manifestaţiile s-au deplasat din campusuri spre străzile din marile oraşe din Australia, unde o mulţime considerabilă s-a alăturat în sprijinul mişcării pro-democraţie din Hong Kong.

Demonstraţiile din Hong Kong au început pe data de 9 iunie, după ce Adunarea Legislativă locală adoptase un act normativ care ar fi permis extrădarea infractorilor către China continentală. Legea respectivă a fost ulterior suspendată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.