Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TENSIUNI în Guvern. Miniștri acuzați de `stare de pasivitate` după atacurile venite de la Bruxelles (surse)

Nu mai puțin de trei miniștri au căzut în dizgrația premierului și a conducerii PSD. Este vorba de vicepremierul Ana Birchall, cu atribuții în domeniul tratelor externe ale României, de Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe, de George Ciamba, ministrul Afacerilor Europene și Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Vezi și: Experții au dat verdictul - Care au fost cauzele prăbușirii avionului Ethiopian Airlines

Schimbul de replici de ieri dintre oficialii români și oficialii europeni pe tema Justiției lasă urme adânci în Guvern. Vicepremierul Ana Birchall și miniștrii Teodor Meleșcanu și George Ciamba au intrat în pământ ieri în timpul schimburilor dure de replici dintre Guvern și oficialii europeni, deși erau indicați ca principalii comunicatori în aceste chestiuni.

Situația a fost atât de încordată încât PSD-ul prin intermediul Departamentului de Politică externă a emis un comunicat în care a criticat atacurile oficialilor europeni, dar și pe oficialii guvernamentali care au dat bir cu fugiții.

Surse din cadrul Guvernului citate de Antena 3 susțin că cei 3 oficiali sunt criticați dur pe holurile puterii. Au fost acuzați ”de stare de pasivitate și o surprinzătoare discreție”.

Un al IV-lea ministru, cel al Agriculturii, este acuzat că a emis un ordin privind porcii din gospodăriile private fără să informeze în prealabil la nivelul prim-ministrului. Ulterior ordinul a fost retras.

Este de așteptat ca la remanierea care va urma după alegerile europarlamentare să se efectueze mai multe mutări decât cele deja așteptate ca urmare a eliberării unor fotolii ministeriale prin plecarea titularilor în Parlamentul European: Rovana Plumb de la Ministerul Fondurilor Europene și Natalia Intotero de la Ministerul pentru românii de pretutindeni.

Citește și: Frans Timmermans transmite un avertisment pentru România: ’Aș vrea să avertizez România să nu dea OUG pentru a crea impunitate pentru funcționarii de rang înalt care au probleme cu legea’/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.