Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni în Orientul Mijlociu - Atacurile din Golful Oman sunt o problemă mondială, nu una americană

golful persic

Atacurile din Golful Oman atribuite Iranului reprezintă o problemă mondială şi nu una americană, a declarat vineri şeful Pentagonului, Patrick Shanahan, care a lansat un apel la ''consens internaţional'' pentru soluţionarea acestei chestiuni, transmite AFP potrivit Agerpres.

''Avem o problemă internaţională acolo, în Orientul Mijlociu. Aceasta nu este o problemă americană'', a indicat ministrul american al apărării, făcând referire la atacurile comise joi împotriva a două petroliere în Golful Oman.

''Pentru mine, pentru (consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe John) Bolton şi pentru (secretarul de stat Mike) Pompeo prioritatea este crearea unui consens internaţional în vederea reglării acestei probleme internaţionale'', a adăugat Shanahan.

El a lăsat să se înţeleagă că Washingtonul ar putea consolida dispozitivul american al Comandamentului american în Orientul Mijlociu (Centcom).

La jumătatea lunii mai, Pentagonul a trimis în regiune o navă ce transporta vehicule militare, în special amfibii, şi o baterie de rachete Patriot.

Echipajele a două petroliere au fost evacuate joi de pe vasele lor în flăcări în Golful Oman, după ce petrolierele au fost ţinta unui atac, potrivit armatorului japonez al uneia din nave.

Acest incident, al doilea într-o lună în zona Golfului, o cale maritimă strategică, survine într-un moment de tensiune crescută între Teheran şi Washington, care a acuzat Iranul că s-ar fi aflat în spatele primului incident din luna mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.