Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni între Dragnea și Dăncilă. Liderul PSD ar vrea OUG pentru amnistie și grațiere, însă premierul s-ar opune (surse)

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dragnea Dancila

Liviu Dragnea ar intenționa adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere, însă premierul Viorica Dăncilă s-ar opune acestei măsuri, potrivit unor surse citate de G4media.ro. Totusi, sunt voci care sustin ca o astfel de ipoteza este imposibilă deoarece Liviu Dragnea s-ar fi asigurat încă de la începutul mandatului Vioricăi Dăncilă că premierul nu îi va ieși din cuvânt.

Guvernul poate adopta OUG doar pe durata sesiunii extraordinare parlamentare, adică până joi, 19 iulie. Altfel, camerele Parlamentului trebuie convocate de urgență în termen de cinci zile.

Potrivit informațiilor G4Media, nici premierul, dar nici ministrul justiției nu ar fi de acord cu adoptarea unei OUG pe amnistie și grațiere, iar unul dintre motivele pentru care Viorica Dăncilă respinge aceasta idee este teama de o anchetă penală.

Pe de altă parte, surse social-democrate, dar și analiști spun că, la numirea Vioricăi Dăncilă, liderul PSD s-ar fi asigurat că aceasta nu se va opune măsurilor dorite de Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.