Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni la alegerile pentru parlamentul din Republica Moldova - Cozi IMENSE la secțiile din Transnistria. Alegătorii au fost aduși cu autocarele

alegeri moldova vot

Cozi imense s-au format la secţiile de votare deschise în alegerile parlamentare din Republica Moldova pentru locuitorii din Transnistria. Potrivit agenţiei INFOTAG, la multe secţii oamenii se ceartă şi se îmbrâncesc, în timp ce observatori electorali şi poliţişti încearcă să menţină ordinea, potrivit Agerpres.

Potrivit Radio Chişinău, cozile au apărut din motiv că alegătorii sunt aduşi în număr mare cu autobuze. Oamenii nu ascund că au venit în mod organizat, însă refuză să spună dacă au primit bani pentru a participa la alegeri şi pentru cine votează.

Reprezentanţi ai opoziţiei au atras atenţia asupra faptului ca locuitorii din Transnistria sunt aduşi în mod organizat la secţiile de votare din dreapta Nistrului. La rândul sau, Partidul Democrat, aflat la guvernare la Chişinău, a declarat că "Partidul Socialiştilor oferă bani alegătorilor din Transnistria". Partidul Democrat a sesizat Comisia Electorală Centrala în această privinţă.

Citeste si Loto 6/49 - Care sunt numerele norocoase

Autorităţile Transnistriei nu au permis deschiderea de secţii de votare pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova pe teritoriul său. În acelaşi timp, în Transnistria circa 220.000 de locuitori deţin cetăţenia Republicii Moldova, ceea ce reprezintă aproximativ jumătate din populaţia regiunii. Aceşti cetăţeni pot participa la alegeri în cele 47 de secţii de votare deschise special pentru ei în dreapta Nistrului.

De obicei, locuitorii din Transnistria sunt foarte pasivi în ceea ce priveşte participarea la alegerile din Republica Moldova, însă la scrutinul prezidenţial din 2016 au participat un număr record de transnistreni: circa 17.000, care au votat în majoritate pentru Igor Dodon.

Până la orele locale 16:00, în alegerile parlamentare din Republica Moldova au participat deja peste 26.000 de locuitori ai Transnistriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.