Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TENSIUNI la granița Siria- Israel: Schimburi de proiectile între cele două țări

Aviaţia israeliană a replicat luni la un tir cu proiectile dinspre Siria care s-a abătut asupra Înălţimilor Golan ocupate de Israel fără să provoace victime sau pagube, a informat armata într-un comunicat, scrie AFP.

Forţele aeriene israeliene au făcut cunoscut că "au luat ca ţintă cu succes sursa tirului" după ce anunţaseră "un tir cu obuze de mortier provenind din luptele interne" care au loc în Siria.

Citește și: ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE O femeie a fost MÂNCATĂ de tigru, alta a fost grav rănită

Potrivit armatei, obuzul de mortier a lovit o zonă nelocuită "din apropierea barierei de securitate din centrul Platoului Golan fără să facă răniţi". "Guvernul sirian este responsabil pentru toate tirurile dinspre Siria", a subliniat comunicatul.

Săptămâna trecută, armata israeliană a lansat două rachete Patriot spre o dronă "infiltrată" dinspre Siria.

Citește și: Fata nestiuta a lui Radu Beligan! Comunist de frunte, regretatul actor apare in notele Securitatii ca TURNATOR

Tirurile accidentale cu obuze provenind din luptele de pe teritoriul Siriei sunt frecvente pe Înălţimile Golan în zona ocupată de Israel.

La 4 iulie, armata israeliană a atacat două poziţii militare siriene pe Platoul Golan după tiruri provenite din Siria care au avariat bariera de securitate amplasată de-a lungul liniei de demarcaţie.

Citește și: Au trecut granița, fără să-și dea seama, în vânătoare de pokemoni

Israelul şi Siria rămân oficial în stare de război.

După războiul din iunie 1967, statul evreu a ocupat 1.200 kilometri pătraţi din Înălţimile Golan (nord-est), a căror anexare în 1981 nu a fost recunoscută niciodată de comunitatea internaţională, în timp ce restul de circa 510 kilometri pătraţi a rămas sub control sirian.

Linia de încetare a focului din Golan era considerată relativ calmă în ultimii ani, dar situaţia s-a tensionat odată cu declanşarea războiului în Siria în 2011, titrează agerpres.ro.

Citește și: Răspunsul incredibil al medicilor la întrebarea de ce părul de pe cap crește mai repede decât cel din alte zone

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.