Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni politice majore în Armenia. Zeci de mii de armeni cer la Eravan ca fostul președinte să nu preia șefia Guvernului. Au fost operate sute de arestări

twitter
armenia proteste

Zeci de mii de protestatari au cerut vineri - a opta zi de manifestaţii la Erevan - alegeri generale anticipate şi retragerea numirii ca premier a fostului preşedinte al Armeniei, Serzh Sargsyan, relatează Reuters.

Citește și: Elena Udrea a ales bine unde să se refugieze! Iată de ce

Parlamentul armean decis marţi prin vot că Sargsyan, care a fost preşedinte până luna aceasta, poate prelua conducerea guvernului. Conform Constituţiei revizuite a Armeniei, aprobată prin referendum în 2015, prim-ministrul are acum prerogativele cele mai importante în stat, în timp ce preşedintele are un rol în primul rând formal. Armen Sarkissian, aliat politic al lui Sargsyan, a depus jurământul ca şef al statului săptămâna trecută, după ce a fost ales de parlament.

Potrivit opoziţiei, prin preluarea funcţiei de premier, fostul preşedinte se agaţă de putere. Unul din liderii opoziţiei, Nikol Pashinyan, a susţinut vineri, în faţa unei mulţimi de peste 30.000 de manifestanţi, că Serzh Sargsyan trebuie să demisioneze şi că este nevoie de alegeri anticipate. El a declarat că opoziţia este gata să discute un plan în acest sens cu Partidul Republican, de guvernământ, aşa cum a cerut joi preşedintele Sarkissian.

Potrivit lui Pashinyan, autorităţile nu au intenţia de a folosi forţa împotriva protestatarilor.

Cu toate acestea, poliţia a reţinut vineri aproximativ 200 de activişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.