Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile cresc în Golful Persic - Iranul a anunţat că este pregătit să răspundă oricărei acţiuni ostile din partea SUA

golful persic

Iranul a anunţat luni că este pregătit să răspundă oricărei acţiuni ostile din partea SUA, dar a precizat că nu consideră o ameninţare semnificativă sosirea unui portavion american, săptămâna trecută, în zona Golfului, transmite Reuters preluată de Agerpres.

Portavionul USS John C. Stennis a intrat vineri în Golful Persic, punând capăt astfel unei absenţe îndelungate a portavioanelor americane în regiune pe fondul creşterii tensiunilor diplomatice dintre Washington şi Teheran.

''Prezenţa acestei nave militare este nesemnificativă pentru noi'', a declarat comandantul Forţelor navale iraniene, Habibollah Sayyari, citat de agenţia de presă ISNA.

''Nu îi vom permite acestei nave să se apropie de apele noastre teritoriale din Golful Persic'', a adăugat el.

Sayyari a menţionat, totuşi, că ţara sa este în stare de vigilenţă sporită pentru a contracara orice eventuale ameninţări. ''Ei (americanii) nu au curajul sau capacitatea de a lua vreo măsură contra noastră. Avem suficiente capacităţi de a ne opune acţiunilor lor şi noi am reiterat ferm acest lucru'', a spus oficialul militar iranian.

Relaţiile dintre SUA şi Iran s-au tensionat începând din luna mai, când preşedintele american Donald Traump a anunţat că îşi retrage ţara din acordul internaţional privind programul nuclear iranian şi a reintrodus sancţiuni asupra băncilor şi sectorului energetic din Iran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.