Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile din Guvern au dat programul peste cap - Ciolacu a pierdut avionul spre Malaga (surse)

marcel ciolacu avion refugiati

Ziua de joi a fost marcată de un scandal în coaliție, în condițiile în care ministrul de finanțe, Marcel Boloș, a refuzat inițial să avizeze proiectul legii pensiilor. Prelungirea negocierilor și amânarea ședinței de guvern au dat peste cap programul premierului Ciolacu.

Potrivit unor surse guvernamentale, premierul Marcel Ciolacu trebuia să plece joi în Spania, la un eveniment al socialiștilor europeni care are loc la Malaga. Noul program nu i-a mai permis premierului să ajungă la aeroport, astfel că acesta va pleca în Spania abia vineri.

Congresul PES, în sudul Spaniei

Săptămâna aceasta, orașul Malaga devine epicentrul socialismului european odată cu celebrarea congresului Partidului Socialist European (PES).

La eveniment, care se va desfășura până sâmbătă, vor participa lideri politici de marcă, printre care premierul spaniol, Pedro Sánchez, și cancelarul german, Olaf Scholz.

Conferința a atras un grup divers de participanți, de la șefi de stat și de guvern progresiști la comisari europeni, lideri de partid din diferite țări, activiști și susținători. De altfel, se așteaptă ca prezența lui Pedro Sánchez să atragă o mare parte din atenție, întrucât acesta se află într-un moment politic cheie în calitate de gazdă și lider al partidului socialist spaniol.

Sâmbătă, în timpul închiderii congresului, Pedro Sánchez este așteptat să participe la un miting deschis publicului, precum și la o masă rotundă cu lideri politici proeminenți, printre care Olaf Scholz, premierul român Marcel Ciolacu și alți vorbitori.

Congresul Partidului Socialist European va avea loc în principal la Palacio de Ferias y Congresos din Malaga, cu măsuri de securitate ridicate și într-un context tensionat din cauza protestelor legate de amnistie care au loc în prezent în Spania.

Sub sloganul "Europa în prim-plan: soluții progresiste la provocările globale", congresul va aborda o varietate de probleme și va stabili cursul pentru alegerile europene din iunie 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.