Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile dintre Rusia și Japonia iau amploare: Vicepremierul rus anunță o lovitură pentru pescarii japonezi

insulele kurile

Viceprim-ministrul rus Iuri Trutnev, trimisul prezidențial în Districtul Federal Extrem de Est, a declarat că Rusia va retrage Japoniei dreptul de a pescui în apropierea Insulelor Kurile.

"Am limitat deja, de fapt, dreptul lor (de a pescui, n.r.). Ei au refuzat să plătească pentru cotele de pescuit din Insulele Kurile. În consecință, acest drept le va fi retras", a declarat Trutnev reporterilor la Vladivostok.

Anterior, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că Moscova a suspendat acordul de cooperare ruso-japonez în domeniul exploatării resurselor marine vii.

Într-un comentariu al Mariei Zakharova, publicat pe site-ul Ministerului rus de Externe, s-a precizat că la Tokyo "au adoptat linia pentru" înghețarea "plăților", bazându-se pe un acord privind anumite aspecte ale cooperării în domeniul pescuitului resurselor marine vii, care a fost încheiat între guvernele Federației Ruse și Japoniei în 1998.

Tokyo "întârzie" cu semnarea documentului executiv anual privind acordarea de asistență tehnică gratuită pentru regiunea Sakhalin, "care este un element integrant în asigurarea funcționării acestui acord interguvernamental", a adăugat reprezentanta MAE rus.

În același timp, guvernul japonez intenționează să continue consultările cu Rusia cu privire la un acord de cooperare în domeniul recoltării resurselor marine vii, astfel încât pescarii să poată lucra în siguranță, în conformitate cu acordul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.