Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile ESCALADEAZĂ între Turcia și Grecia! Un vas turcesc a fost ATACAT de greci: trei persoane rănite, iar una în stare gravă; vasul s-a scufundat

www.digi24.ro
vapor, navă comercială

Paza de coastă turcă a anunţat marţi că a salvat trei persoane de la bordul unui vas privat 'atacat ilegal' de forţele greceşti în largul insulei Rhodos, transmite dpa.

Cei trei - doi turci şi un sirian - erau răniţi; unul din cetăţenii turci era în stare critică şi a fost spitalizat la Marmaris, pe coasta Mării Egee, a comunicat paza de coastă a Turciei. La faţa locului au fost trimise patru nave turceşti şi un echipaj de scafandri. Vasul salvat s-a scufundat ulterior intervenţiei, în timp ce era remorcat, relatează Agerpres.

Procuratura din Marmaris a declanşat o anchetă privind incidentul.

Autorităţile din Grecia nu au comentat.

Tensiunile dintre Atena şi Ankara s-au amplificat recent, în contextul disputelor maritime din estul Mării Mediterane. Grecia doreşte convocarea unui summit de urgenţă al Uniunii Europene, după ce Turcia a trimis o navă de explorare într-o zonă disputată. Grecii susţin că platforma continentală este zona lor economică exclusivă, datorită insulelor, în timp ce Turcia contestă această pretenţie, arătând că insulele sunt la 580 de km de partea continentală a Greciei.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei UE, Peter Stano, a declarat marţi că situaţia este îngrijorătoare şi trebuie reglementată prin dialog, nu printr-o serie de paşi către escaladarea tensiunilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.