Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile turco-germane ESCALADEAZĂ. Ankara nu renunţă la mitingurile pro-Erdogan

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat marţi că-şi va pune în aplicare planul de a participa la un miting cu alegători turci în Germania, în pofida faptului că autorităţile locale au decis închiderea centrului unde urma să aibă loc evenimentul, relatează Reuters, potrivit agerpres.

"Mă voi duce. Nimeni nu mă poate opri", a subliniat ministrul turc, citat în ziarul turc Hurriyet, a doua zi după ce o reprezentantă a municipalităţii din Hamburg a anunţat că centrul unde urma să ia cuvântul Cavusoglu a fost închis din cauza unor deficienţe la sistemul de detectare a incendiilor.

Malaezia răspunde EXTREM şi BLOCHEAZĂ plecarea nord-coreenilor din ţară

Săptămâna trecută, şi autorităţile din alte oraşe din Germania au anulat manifestaţii cu caracter politic în cadrul cărora politicieni turci intenţionau să promoveze un vot pozitiv la referendumul de la 16 aprilie privind revizuirea Constituţiei turce, la care pot lua parte 1,5 milioane de turci din această ţară, reprezentând cea mai amplă circumscripţie electorală în afară de cea din Istanbul. Aceste măsuri l-au determinat pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan să acuze, duminică, Berlinul de "acţiuni fasciste", aminteşte Reuters.

Un "Da" la referendum îi va spori atribuţiile preşedintelui Erdogan, care s-a folosit deja de starea de urgenţă instituită în Turcia după puciul eşuat din iulie pentru a realiza o epurare la scară largă care a vizat oponenţi ai guvernului şi jurnalişti. O serie de oficiali occidentali şi grupuri pentru apărarea drepturilor omului au exprimat preocupări în sensul că reforma constituţională prevăzută ar putea pune în pericol democraţia.

Surse diplomatice turce au indicat că se încearcă găsirea unui nou loc de desfăşurare a întâlnirii ministrului de externe cu alegătorii turci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.