Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tentativă de lovitură militară de stat, în Venezuela. Insurgenții au atacat palatul prezidențial din Caracas, atacatorii au fost arestați (VIDEO)

rt.com
venezuela garzi soldati

Guvernul Venezuelei a anunțat luni că a suprimat o revoltă militară după ce un grup de ofițeri au furat armament și au răpit mai mulți oficiali, iar un videoclip postat online a arătat un sergent care cerea înlăturarea președintelui Nicolas Maduro, relatează Reuters preluat de mediafax.

Vezi și: Un nou INCIDENT în Strâmtoarea Kerci, din Marea Neagră: Două nave, cu 31 de oameni la bord, au luat foc

Ofițerii au atacat un avanpost al Gărzii Naționale din cartierul Cotiza din Caracas, la un kilometru de palatul prezidențial Miraflores, unde au întâlnit o "rezistență fermă", a anunțat guvernul printr-un comunicat. Martorii au declarat că au auzit focuri de armă la ora locală 3.00.

Protestatarii au dat foc mai târziu la gunoi și au incendiat o mașină în fața avanpostului, unde ofițerii au fost arestați, într-un semn al tensiunilor crescânde după investirea celui de-al doilea mandat al lui Maduro, pe care guvernele din întreaga lume au numit-o ilegitimă.

Deși incidentul semnalează nemulțumirea din cadrul forțelor armate, se pare că implică numai ofițeri de rang inferior cu o capacitate redusă de a forța schimbarea în economia hiperinflaționistă, deoarece mulți oameni suferă din cauza lipsei alimentelor și a medicamentelor.

"Forțele armate resping categoric acest tip de acțiune, care este, cu siguranță, motivată de interesele întunecate ale extremei drepte", a transmis guvernul într-o declarație difuzată la televiziunea de stat.

Maduro a fost investit pe 10 ianuarie 2018, pe fondul unei avalanșe de critici privind conducerea sa care ar fi ilegitimă în urma alegerilor, considerate a fi fraudate. Guvernele statelor din întreaga lume au dezaprobat guvernarea lui Maduro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.