Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodor Meleşcanu, a avut o întrevedere cu o delegaţie a Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul Germaniei

Teodor Melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut miercuri o întrevedere cu o delegaţie a Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul Germaniei, condusă de preşedintele Gunther Krichbaum, discuţiile vizând inclusiv vecinătatea estică a Uniunii Europene şi evoluţiile din regiunea Mării Negre. potrivit agerpres.ro.

Citește și: Consultanții au apăsat butonul de panică în PNL / SURSE

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag şi membrii acesteia au exprimat sprijinul pentru un mandat de succes al României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi pentru realizarea obiectivului unei Uniuni Europene cât mai puternic implicate în promovarea stabilităţii şi securităţii în vecinătatea sa.

Astfel, interlocutorii au avut un schimb de opinii cu privire la evoluţiile recente din Vecinătatea Estică a Uniunii şi din regiunea Mării Negre, "fiind evidenţiată susţinerea României, ca şi a Germaniei, pentru menţinerea implicării active şi a angajamentului Uniunii Europene faţă de statele partenere din cadrul Parteneriatului Estic", arată sursa citată.

Partea română a reiterat necesitatea ca, printr-o acţiune comună la nivelul UE, să fie sprijinite în continuare eforturile partenerilor de a se apropia de UE, în vederea consolidării unei regiuni cât mai stabile şi prospere. A fost apreciată implicarea României în sprijinirea acestui obiectiv, fiind remarcate progresele în dezvoltarea relaţiei UE cu toate statele partenere din vecinătate, cu accent pe cele care au încheiat acorduri de asociere cu UE - Georgia, Republica Moldova, Ucraina.

De asemenea, din discuţie a reieşit interesul comun al dezvoltării cooperării în regiunea Mării Negre, precum şi în ceea ce priveşte Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, fiind subliniată atenţia prioritară pe care preşedinţia României la Consiliul UE o acordă acestor dosare.

În planul cooperării bilaterale, au fost reliefate legăturile sociale solide, cooperarea economică semnificativă între România şi Germania, precum şi stadiul foarte bun al cooperării politice la toate nivelurile. A fost evidenţiat potenţialul de dezvoltare a cooperării şi la nivelul landurilor, exprimându-se convingerea că aceasta se va extinde în cât mai multe domenii. Totodată, mai precizează MAE, ministrul român a subliniat cooperarea foarte bună cu partea germană în domeniul învăţământului dual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.