Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodor Meleşcanu îl desființează pe Ludovic Orban: 'Mi se pare halucinantă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a catalogat ca fiind "halucinantă" plângerea penală făcută de preşedintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Întrebat duminică, la Parlament, cum vede plângerea penală depusă împotriva premierului, Meleşcanu a răspuns: "Mi se pare halucinantă (...), deoarece (...) există o decizie a Curţii Constituţionale care a fost dată în legătură cu încercarea de a face o cercetare penală privind adoptarea Ordonanţei de urgenţă numărul 13 (...) şi Curtea Constituţională a decis foarte clar".

Citește și: Top 3 cele mai bogate familii regale din Europa. Surpriză! Pe ce loc se află Casa Regală din Marea Britanie

De asemenea, chestionat dacă se aştepta ca memorandumul adoptat în Guvern şi declanşarea procedurii referitoare la eventuala mutare a Ambasadei din Israel să genereze un scandal între Guvern, Parlament şi Preşedinţie, Meleşcanu a spus: "Nu pot să spun că mă aştept la aşa ceva şi nici nu credeam că vom ajunge până într-un asemenea stadiu. Tocmai de aceea (...) propunerea pe care am făcut-o de memorandum a fost pe partea confidenţială din ordinea de zi a Guvernului, tocmai pentru a nu inflama spiritele înainte de a face analiza".

Întrebat cum a ajuns liderul PSD, Liviu Dragnea, să afle de conţinutul acestui memorandum, Meleşcanu a precizat: "V-aş spune cu mare plăcere dacă aş şti cum, dar nu ştiu".

Citește și: De ce i-a făcut de fapt Ludovic Orban plângere penală Vioricăi Dăncilă – planul din spatele ușilor închise! Ce va urma pentru cariera lui politică

Totodată, ministrul Afacerilor Externe a arătat că nu există "o schemă legală" privind momentul informării şefului statului.

"Nu există o schemă legală pentru activitatea noastră, deci ceea ce trebuia să facem - să avem o aprobare din partea prim-ministrului şi a Guvernului să facem această analiză, la care am invitat, de altfel, şi Administraţia Prezidenţială, care nu a participat", a menţionat Meleşcanu.

Citește și: Atenție, șoferi! De astăzi, o nouă instituție vă poate lăsa fără mașină

El a precizat că această invitaţie s-a făcut "în lunea de după adoptarea memorandumului", scrie agerpres.ro.

Întrebat dacă există o procedură a informării în prealabil a şefului statului, ministrul Afacerilor Externe a răspuns: "Nu există aşa ceva. Nu există nicio procedură".

Citește și: „Apocalipsă” pe piața telecom! Un gigant concediază mii de oameni

De asemenea, chestionat în legătură cu toate criticile preşedintelui Iohannis referitor la faptul că nu a fost informat sau consultat cu privire la adoptarea memorandumului în Guvern, Meleşcanu a precizat: "Din punctul meu de vedere nu sunt fundamentate".

El a mai spus că, după terminarea analizei privind eventuala mutare a Ambasadei României la Ierusalim, este necesară conlucrarea între Parlament, preşedinte şi prim-ministru.

Citește și: A dat startul la majorări! Care este prima bancă din România care oferă mai mulți bani la depozitele în lei

"Din punctul meu de vedere, după terminarea acestei analize, va fi nevoie, într-adevăr, de conlucrare între principalele puteri ale statului care au anumite sarcini în materie de politică externă şi acestea sunt: Parlamentul, iar din zona executivă - preşedintele şi prim-ministrul", a adăugat Meleşcanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.