Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodor Meleşcanu, la New York

melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, se va afla la New York, de miercuri până sâmbătă, în vederea lansării oficiale a campaniei de promovare a candidaturii României pentru un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în intervalul 2020 - 2021, informează Agerpres. 

Campania se va desfăşura sub sloganul "România: un angajament de durată pentru Pace, Justiţie şi Dezvoltare" şi reprezintă un obiectiv ambiţios de politică externă al ţării noastre, precizează MAE.

MIȘCĂRI pe piața bancară. PATRU bănci ar putea dispărea din România

Programul vizitei ministrului de Externe la New York include o suită de evenimente dedicate promovării candidaturii României, centrate în jurul momentului oficial de lansare a campaniei, organizat la sediul ONU, în prezenţa reprezentanţilor organizaţiei, ai corpului diplomatic acreditat la New York şi ai presei. 

Agenda vizitei include întrevederi cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, secretarul general adjunct pentru afaceri politice, Jeffrey Feltman, şi secretarul general adjunct pentru operaţiuni de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix.

Prințul Charles face DECLARAȚIA DE DRAGOSTE care înconjoară lumea: Ce a spus despre români

Totodată, ministrul Meleşcanu va avea convorbiri cu actualul şi cu viitorul preşedinte al Adunării Generale a ONU. 

Potrivit MAE, cu ocazia prezenţei la New York, şeful diplomaţiei române se va întâlni cu omologi din Europa, Africa, Golf şi America Latină, cu care va aborda tema candidaturii României la Consiliul de Securitate al ONU şi consolidarea relaţiilor bilaterale, cu accent pe impulsionarea dialogului politic şi cooperării economice. 

Ministrul de Externe va purta convorbiri şi cu reprezentanţii permanenţi ai mai multor grupuri geografice şi politice din cadrul ONU, prilej cu care va prezenta argumentele în favoarea candidaturii României, alături de angajamentele asumate care evidenţiază vocaţia multilaterală a ţării noastre. 

În marja vizitei, Meleşcanu va depune instrumentele de ratificare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul ONU. 

România a depus, în 2006, candidatura pentru un nou mandat de membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU, pentru locul alocat Grupului Estic, în intervalul 2020 - 2021. Alegerile vor avea loc în iunie 2019. 

De la momentul aderării sale la ONU, în anul 1955, România a mai deţinut patru mandate de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU: 1962, 1976 - 1977, 1990 - 1991, 2004 - 2005.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.