Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodor Meleşcanu va da SOCOTEALĂ: Este chemat în Parlament, pentru scandalul de la votul din diaspora

Teodor Melescanu

Teodor Meleşcanu este aşteptat pe 10 iunie în plenul Camerei Deputaţilor. Ministrul Afacerilor Extrene va da explicații la „Ora Guvernului” privind blocajele înregistrate la votul românilor din diaspora, de duminică.

Biroul permanent al Camerei inferioare a aprobat, în acest sens, solicitările grupurilor parlamentare ale PNL şi USR, potrivit precizărilor făcute de deputata PSD Lia Olguţa Vasilescu.

Președintele României Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, demisia miniștrilor Afacerilor Interne și Afacerilor Externe din Guvernul Dăncilă, respectiv Carmen Dan și Teodor Meleșcanu.

„Am văzut cu toții, cu mare tristețe, imaginile cu mii și mii de români stând la cozile interminabile, oameni care au mers dimineața la vot și au ajuns să voteze seara. Oameni care au mers la prânz la vot, au stat până seara și nu au mai apucat să voteze. Probleme peste probleme, aceste probleme trebuie rezolvate însă urgent, fiindcă vine următorul tur de scrutin. Și fiindcă nu am încredere în Guvern să găsească soluții, voi înființa la nivelul Administrației Prezidențiale o comisie mixtă, care va începe să lucreze. Rolul Comisiei este de a identifica problemele majore, de a veni cu soluții și de a propune aceste soluții autorităților care pot veni cu modificări” a declarat Klaus Iohannis, care a mai spus că „după atâtea probleme este evident că trebuie să existe și urmări politice, cei care nu au organizat corespunzător sau chiar au organizat intenționat prost aceste alegeri trebuie să plătească cu funcția. Atenție, vorbesc de urmarea politică, că ulterior se găsesc și alte probleme, este o chestiune pe care o vom discuta după ce există prima analiză. Așadar, fiindcă nu au știut să își dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a ministrului de Interne. Imediat însemând imediat”, a spus președintele, care a fost refuzat de ambii miniștri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.