Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TEROARE la Praga printre turiști după ce a fost simulată o invazie islamistă/ VIDEO

www.radio.c
Praga teroristi falsi

Poliţia cehă anchetează un eveniment organizat duminică în centrul Pragăi de către un activist antiislamic care a simulat o "invazie a Statului Islamic', provocând panică printre localnici, informează AFP.

Vezi și: SONDAJ - Cifre ȘOC pentru Firea și Ponta în sondajele PNL

Activistul Martin Konvicka şi câţiva dintre simpatizanţii săi, deghizaţi în combatanţi ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI), au năvălit duminică în mulţimea aflată în foarte apreciata de turişti Piaţă a Oraşului Vechi, strigând "Allah akbar' şi trăgând în aer cu arme false. 

Fără a înţelege că asistă la un "spectacol', numeroşi turişti cuprinşi de panică au încercat să se salveze grăbindu-se să se refugieze în restaurantele din jurul pieţei, potrivit imaginilor difuzate de reţele de socializare. 

Acţiunea lui Konvicka a cunoscut o condamnare cvasigenerală, în presă şi în clasa politică. Ministrul ceh de interne, Milan Chovanec, a calificat aceste fapte drept 'expresia unui cretinism politic şi civic'. 

'Poliţia a deschis o anchetă pentru suspiciunea de perturbare a ordinii publice. Nu este exclusă nici urmărirea penală pentru difuzarea unei informaţii alarmiste', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei pragheze, Thomas Hulan.

Vezi și: CUTREMUR puternic în Italia. Mai mulți morți/ FOTO&VIDEO

'Suntem pe cale să contactăm martori, pentru a ne documenta cu privire la acest eveniment', a continuat el, refuzând "să facă speculaţii' asupra desfăşurării anchetei. 'Mai avem încă multă muncă în faţa noastră', a estimat el. 

Martin Konvicka, şeful unei mici formaţiuni xenofobe bazate pe teama de terorism, a declarat presei că acţiunea sa era destinată să 'şocheze' oamenii. 'Evenimentul' său a fost întrerupt de poliţie, după vreo 20 de minute.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.