Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teroriştii de la Boko Haram prezintă o nouă înregistrare dură: Anunţă noi crime / VIDEO

boko haram

Gruparea jihadistă nigeriană Boko Haram a difuzat duminică o înregistrare video în care prezintă câteva zeci de eleve răpite în 2014 din Chibok (sat în nord-estul Nigeriei) şi anunţă că unele dintre ele au murit în bombardamentele armatei nigeriene, transmit EFE, DPA şi Reuters. În imagini, un purtător de cuvânt al teroriştilor, cu chipul acoperit cu o cagulă şi cu o puşcă de asalt în mâini, le cere părinţilor tinerelor cunoscute drept "fetele din Chibok" să solicite guvernului nigerian punerea în libertate a militanţilor Boko Haram în schimbul eliberării fiicelor lor, potrivit ziarului Daily Trust.

Citeşte şi: Fostul procuror general al Marii Britanii, angajat de familia milionarului Adamescu

În înregistrarea video, cu o durată de 11 minute şi care a fost difuzat de jihadişti prin intermediul unui jurnalist care are acces la grup, teroristul vorbeşte în timp ce se află în spatele unui numeros grup de fete, toate acoperite cu văl islamic. Individul explică faptul că circa 40 din cele peste 200 de eleve sechestrate la Chibok în aprilie 2014 au fost măritate şi insistă că unele au murit sau sunt rănite ca urmare a bombardamentelor asupra pădurii din Sambisa, unul dintre bastioanele Boko Haram din nordul Nigeriei. Apoi, preţ de un minut, sunt prezentate imagini cu cadavre ale unor tinere care ar fi fost ucise în atacul aerian al armatei nigeriene.

Una dintre adolescente, al cărei tată a apărut frecvent în presa nigeriană, solicitând eliberarea minorelor, este invitată să vorbească pentru a le cere părinţilor fetelor răpite să facă presiuni asupra executivului nigerian pentru a-i elibera pe membrii grupării. "Părinţii noştri ar trebui să aibă răbdare, ar trebui să aibă răbdare şi să-i spună guvernului să le elibereze membrii pentru ca ei să ne poată elibera pe noi", spune tânăra în hausa, limba cea mai răspândită în nordul Nigeriei. În timp ce tânăra vorbeşte, în fundal pot fi observate câteva colege ale fetei care îşi şterg lacrimile. Jihadistul mascat a avertizat totodată guvernul că, dacă va încerca să le elibereze cu forţa, nu va mai recupera niciuna în viaţă. Înregistrarea a fost difuzată după ce au apărut informaţii cu privire la posibila moarte a câtorva minore în atacurile aeriene ale armatei nigeriene asupra poziţiilor Boko Haram din Sambisa, anunţă Agerpres.

Citeşte şi: Ponta, un nou atac la tehnocrați: Incompetența ucide

Potrivit Reuters, autenticitatea înregistrării video nu a putut fi verificată din surse independente, cu toate că grupul SITE, cu sediul în SUA, care monitorizează activitatea teroriştilor în mediul online, a confirmat că înregistrarea este reală. Nu este clar nici dacă cele circa 50 de fete care apar în înregistrare sunt aceleaşi tinere care au fost răpite din Chibok. La 14 aprilie 2014, gruparea Boko Haram a răpit 276 de fete şi tinere din camerele de cămin. Doar 50 dintre ele au reuşit să fugă imediat după răpire, în timp ce despre restul se crede că sunt sechestrate de Boko Haram şi fie sunt căsătorite cu forţa, fie sunt folosite ca sclave sexuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.