Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Terry Butcher, cu 77 selecţii pentru Anglia, susţine eliminarea graduală a loviturilor cu capul din fotbal

digisport.ro
fotbal minge cap

Fostul fundaş Terry Butcher, cu 77 selecţii pentru Anglia, susţine eliminarea graduală a loviturilor cu capul din fotbal pentru a reduce riscul apariţiei traumelor la creier şi a bolilor neurodegenerative, transmite Reuters, citat de agerpres.

Butcher, 62 ani, a fost un fundaş central redutabil în jocul aerian, iar în preliminariile Cupei Mondiale, în 1989, a suferit o rană la cap şi a stat pe teren chiar dacă sângera abundent.

După ce mai mulţi foşti internaţionali englezi, în special din echipa care a câştigat Cupa Mondială 1966, au fost diagnosticaţi cu demenţă, Butcher susţine eliminarea jocului aerian din fotbal.

''Cred că dacă doreşti siguranţă, trebuie să te uiţi la familiile care îi pierd prea devreme pe cei dragi. A fost ceva prea intens, mai ales în Marea Britanie, modul în care obişnuiam să jucăm, dar nu atât de mult acum. Cred că e ceva de care ne putem lipsi şi apoi ar exclude trauma loviturii de cap în fotbal. Trebuie să ne uităm şi la ciocnirile aeriene unde nu există un control real. Aş vrea ca loviturile cu capul să fie eliminate într-un proces gradual'', a declarat Butcher pentru BBC.

Ultimele cercetări arată că foştii fotbalişti au de 3,5 ori mai mare riscul de a face demenţă decât oamenii obişnuiţi şi riscul creşte în rândul fundaşilor, care au de cinci ori mai mari şanse să facă demenţa faţă de cei care nu joacă fotbal.

Premier League, în urma unui studiu, a recomandat înaintea noului sezon că jucătorii trebuie să lovească în forţă balonul de maxim zece ori în timpul antrenamentelor dintr-o săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.